promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jó idő lesz, ám van egy kis bökkenő, ami bezavar - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időnk lehet majd a hétvégén, erre lehet számítani Magyarországon.

Egy nagyon lassú kis átmenetet figyelhetünk meg, ahogy a hóból és havazásból, no meg a fagyból, vagyis együttesen a télből szépen lassan kitavaszodott itt februárra, a meteorológusok most úgy is köszöntik ezt az időjárást, hogy februári tavasz. Pedig korábban meglehetősen cudar fagyok voltak regglenként, és később sem ment nagyon fel a hőmérséklet. Ám szépen lassan megváltozott minden, és most arról olvasunk már, hogy Magyarország nagy részén bizony akár 10 fok fölé is csúszhat a hőmérséklet.

Tegnap egy hidegfront jött, most pedig egy melegfront vonul át, és e mögött köszönt be szépen lassan a februári tavasz.

A HungaroMet előrejelzései szerint ezzel párhuzamosan pedig egyre kevesebb helyen fagyhat majd, és egyre több helyen lesz 10 fok feletti a hőmérséklet. Ám azt is hírül adják, hogy bizony a következő napok huzatosak lesznek majd. Erőteljes melegedés jöhet tehát, ám sok helyen erős széllökésekre is számítani lehet majd. Olyannyira, hogy a HungaroMet oldalán a hétfőre már figyelmeztető előrejelzést is kiadtak, méghozzá 15 vármegyére érkezett meg ez a figyelmeztetés, a várt legerősebb széllükések ezeken a helyeken meghaladhatják a 70 km/h-t is.

Csupán négy vármegyét (Somogy, Vas, Zala, Baranya) nem érint a figyelmeztető előrejelzés, ám a meteorológusok arról is figyelmeztetnek minket, hogy a harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, így ezen az oldalon lehet követni majd a frissítéseket is.

Arról pedig a HungaroMet YouTube-videós előrejelzésében tájékozódhattok pontosan, hogy az ország egyes részein milyen idő várható a hétvégén, hol lehet a leghidegebb többek között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás