promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szélsőséges időjárási jelenséget hoz magával a hazánkba ma betörő hidegfront, 7 vármegyére is kiadták a figyelmeztetést a meterológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jelentős változásokra számíthatunk az időjárásunkban a mai naptól kezdve.

Az elmúlt napok hűvös, de nyugodt időjárása után, ma egy kiadós hidegfront éri el hazánkat, ami szélsőséges időjárási körülményeket is okoz az ország több területén, így a meteorológusok több vármegyére is kiadták a figyelmeztetést ezek miatt. De nézzük is részletesen az előrejelzéseket.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon a látási viszonyok mindenütt javulnak, közben megnövekszik, megvastagszik, majd estétől észak felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet. Főként délnyugati tájakon süthet ki néhány órára a nap. Délutántól több helyen fordulhat elő többnyire gyenge intenzitású eső, az északkeleti határ közelében gyenge havazás, ónos eső is lehet. Az északnyugatira forduló szél délutántól egyre nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között várható, de néhol ennél enyhébb is lehet az idő. Késő estére -3 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Ma ugyanakkor megérkezik egy hidefgront is, amely mentén vonuló csapadékzónából délutántól elsősorban Borsod északi részein nagyobb eséllyel lehet gyenge ónos esőre számítani. Az északkeleti határnál pedig akár havazás is előfordulhat ekkor, némi eséllyel kialakulhat átmeneti lepel, azaz nagyjából 1 centiméteres hóréteg.

Azonban míg az ónos eső miatt csak Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, addig a tartós, sűrű köd miatt hét vármegyére is. Borsod mellett Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala vármegyékre.

 

Ehhez képest pénteken a nap nagy részében közepesen felhős lesz az ég, reggel lehet néhol zárt a felhőtakaró. Keleten néhol előfordulhat zápor, havas eső,zápor, jégdarazápor. Este átmenetileg mindenhol erősen megnövekszik a felhőzet, amiből néhol kisebb eső előfordulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. Estére délnyugatira fordul a szél, és mérséklődik. Kora délutánra pedig 4 és 9 fok közé melegszik majd fel a levegő.

Ha ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a meteorológusok videós beszámolóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás