promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kettészakad az ország és az egyik felét köd borítja el, már vészjelzést is kiadtak a mai időjárás miatt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk milyen időre lehet számítani kedden. 

A hét úgy kezdődött, hogy enyhe napos időjárásunk volt, de ma érdekesen alakul az időjárás. Az ország egyik területén napos, míg a másikon igencsak sűrű ködös időjárás várható, ez a két elem fog harcolni egymással. A hét második felétől aztán majd megváltozik minden és mozgalmassá csap át az időnk. Február elsején például majd egy hidegfront közelíti meg hazánkat, de nézzük, hogy milyen időnk lesz kedden!

Kedden a zúzmarás köd és rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, sőt egyes részeken akár egész nap is megmaradhatnak. Másutt derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A déli szél csak a Dunántúl északi felén élénkülhet meg. A HungaroMet időjárás előrejelzése szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 5 és 9, másutt 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére -6 és +1 fok közé hűl le a levegő. Erre a napra továbbá vészjelzést is kiadtak, méghozzá a sűrű köd miatt. Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyékben elsőfokú vészjelzés van érvényben. Mindez azt jelenti, hogy tartós sűrű köd várható ezeken a területeken. 

Szerda hajnalban terjeszkedik a zúzmarás köd, illetve északnyugat felől vastagabb felhők is érkeznek fölénk. Csapadék nem várható. A szél többnyire mérsékelt lesz. Éjszaka azonban igencsak lehűl a levegő és mínuszok is lesznek. Az ország északi részen mínusz 9 és 6 fok is lehet, délebbre mínusz 4-5 fok lehet majd. Szerda napközben majd csak gyenge szitálás fordulható elő, de számottevő csapadék nem lesz. Vészjelzést erre a napra is kiadtak, szintén a sűrű köd miatt. Citromsárga vészjelzés van érvényben egyenesen négy vármegyékben, amelyek a következők: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Zala vármegye.

Részletes időjárás-előrejelzés a HungaroMet videójában hallható.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás