promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapesten elképesztő szélvihart jósolnak a meteorológusok, teliholdat hoznak a hűvös légáramlatok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha az időjárás is úgy akarja, ezen a napon láthatjuk az év első teliholdját.

Holnap lesz az év első teliholdja, olvasható a az Időkép oldalán. Budapesten csütörtökön a Hold 16 órakor kel, míg péntek reggel 7 óra 41 perckor nyugszik. Keleti irányban a holdkelte mintegy 10 perccel előbb történik, míg nyugaton körülbelül 12 perccel később következik be a holdkelte és holdnyugta.

Ezzel párhuzamosan az ország több részére is figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok, sok vármegyében a 70 km/h-t is meghaladhatja a széllökések mértéke, Pest és Fejér vármegyékben azonban a 90 km/h-t is elérhetik, ezeken a területeken már kettes számú készültség lesz érvényben csütörtökön

Milyen időjárásra kell számítani a következő napokban?

Szerdai estén a délnyugati országrészben és az északkeleti megyékben felhős tájak maradhatnak, és köd is kialakulhat. Másutt várhatóan csökken a felhőzet. Az éjszaka első felében főleg az ország déli részén lehetnek záporok, de ezek csökkenő tendenciát mutatnak, és hajnalra már nem valószínű csapadék. A nyugati, északnyugati szél az északi megyékben erős, néhol viharos lesz. Az éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között lesz, gyenge fagy a Dunántúl szélárnyékos, kevésbé felhős délnyugati és nyugati részein, valamint az északkeleti határnál előfordulhat.

Csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint felhőátvonulások mellett többórás napsütés várható, kivéve az északkeleti tájakat, ahol továbbra is több felhő lesz. Elvétve lehet zápor. A nyugati, északnyugati szél sok helyen erős, viharos lesz, a legnagyobb széllökések a Győr-Budapest-Szeged vonal szélesebb sávjában várhatók. Kora délutánra általában 10 fok köré melegszik fel a levegő, de északkeleten hűvösebb idő várható.

Pénteken gyengén, főleg északkeleten helyenként erősen felhős lesz az ég, és ködfoltok is előfordulhatnak. A nap második felében mindenütt vastagszik a felhőzet. A nap első felében általában száraz idő várható, csak nyugaton lehet néhol kisebb eső, északkeleten pedig vegyes halmazállapotú csapadék. Estétől északnyugat felől egyre több helyen várható eső, míg északkeleten továbbra is vegyes halmazállapotú csapadék. Az északnyugati, nyugati szél élénk, helyenként erős lökésekkel kísért, amely az esti órákban átmenetileg délnyugatira fordul. Hajnalban többnyire -3 és +2 fok közötti hőmérséklet várható, de a szélvédett északi völgyekben hidegebb is lehet. Kora délután általában 4 és 10 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk, északkeleten azonban egy-két fokkal alacsonyabb csúcsértékeket.

Az OMSZ legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás