promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulatot vesz az időjárás, vasárnap minden megváltozik a meteorológusok szerint
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most érdemes kirándulni egy napot, holnap is szikrázó napsütés lehet az országban. 

Úgy alakul, hogy a hétvége többi része is tökéletes lesz: száraz és csapadékmentes időre van kilátás. Most érdemes hétvégi programokat szervezni és kirándulni egy nagyon. Ha szerencsénk van, akkor havas fákkal borított területen is tudunk egyet levegőzni. A kemény fagyok azonban így is megmaradnak, de legalább maradt egy kis időnk, még mielőtt jövő héten mozgalmasra fordulna az időjárás. 

Szombat este felhőtlen lesz az időnk, de éjfél után az északkeleti tájakon megnövekedhet a felhőzet, de csapadékra nem kell számítanunk, nem fog esni a hó. Foltokban zúzmarás köd képződhet. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A HungaroMet időjárás előrejelzése szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -7 fok között alakul, a vastagabb hóval borított részeken, valamint a fagyzugokban ennél hidegebb lesz. Az ország középső részében lehet a legenyhébb az éjjel, mínusz 4 és 6 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Vasárnap pedig folytatódik a napos idő, északkeleten kiderül az ég, a zavartalanul napos időt követően napnyugta után érkezhet nyugat felől zömében fátyolfelhőzet. Az északnyugati határnál megélénkül a délire forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire +1 és +6 fok között várható, ennél a havas tájakon hidegebb, Sopronnál kissé enyhébb lehet az idő. Tehát a mostani hétvégénk igencsak nyugodt lesz, csapadék, ezzel együtt hó sehol sem várható, a hó pedig ismét elkerül minket. 

A jövő héten azonban nem leszünk majd ennyire szerencsések: hétfőn újra jön a csapadék, sok helyen ónos és havas eső is lehet. Kedden pedig a havazás szerelmesei újra örülhetnek, front éri el az országot, amelynek köszönhetően újra fehér lesz a táj. 

Részletes időjárás-előrejelzés a HungaroMet videójában hallható: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás