promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különös állat bukkant fel a Balaton jege alól, az internet népe sem akart hinni a szemének a felvételek láttán
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A váratlan vendéget szerencsére sikerült lefilmezni.

Amióta beköszöntött az igazi tél, egy több fotó és videó érkezett a Balatonról, amelyen a befagyott tó csodálatos látványát mutatta be. Ekkoriban hajnalban is elképesztően nagy hidegek uralkodtak, mínusz 7,8 fokok is lehettek, így nem is csoda, hogy a tó külseje is teljesen megváltozott.

A Balaton vize éppen a mínuszok miatt fagyott be és kialakult rajta egy jégréteg, magyar tenger déli felén ezért pont úgy festett part, mintha a sarkvidéken találnánk magunkat. A hatalmas jégtáblákat kivetette a víz, utána pedig mindenki a csodájára jár.

 A rendőrség azonban ezt követően figyelmeztetést adott ki, mi szerint életveszélyes a Balaton jegén tartózkodni, a parti sáv egyes részein és a kikötőkben kialakult 2-3 centiméteres jég alkalmatlan a közlekedésre és a sportolásra. Így ez nem az alkalom volt, amikor felhőtlenül kiélvezhettük volna a befagyott tó adta lehetőségeket.

Erről bővebben alábbi cikkünkben számoltunk be:

A Balaton szerelmesei azonban így is elég sűrűn látogatják ilyentájt a tavat, az utóbbi napokban pedig egészen elképesztő hangulatú téli képek is napvilágot láttak. Egy szemfüles fotós, Bene Ádám ugyanakkor nemcsak a táj szépségét tudta megörökíteni, hanem a tó egy különleges látogatóját is sikerült lencsevégre kapnia.

Miközben ugyanis épp fotózta a Balatont, igencsak furcsa motoszkálásra és csobbanásokra lett figyelmes a fonyódi kikötőben. Ezután pedig egy nagyon ritka jelenség tűnt fel neki, ugyanis hogy hogy nem, egy vidra hancúrozott, és játszadozott előtte a jeges vízben.

A vidra a kikötőnél vert tanyát, és egy tóba belefagyott hajótest körül mászott ki a jégre, majd felváltva visszamászott, és újra előbújt viccesen. Ezt a mókát örökítette meg a fotós kamerája, amit szerencsére a Facebook-oldalán is közzétett, így a váratlan meglepetést megörökítő felvételt most te is megtekintheted az alábbi videóban!

Forrás: Lakáskultúra

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás