promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazán kemény lesz, 8 vármegyére adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jött a figyelmeztetés a meteorológusoktól, erre kell majd figyelni pénteken.

Az elmúlt időszakban meglehetősen változatos időben lehetett részünk Magyarországon, fagy, hóesés, havazás után ma pedig szinte kora tavaszi időben lehet részünk, így pedig valószínűleg nagyon sok embert érdekel, hogy ezek után mi várható majd a hét hátralévő részében, a hétvégén. Marad ez az időjárás, a fordulat tovább gyűrűzik majd hazánk több tájára is, esetleg egy újabb fordulat jön, netalán egy télies fordulattal újra jöhetnek majd a fagyok?

A HungaroMet oldalán arról lehet olvasni, hogy figyelmeztető előrejelzés érkezett Magyarország 8 vármegyéjére széllókések miatt. A várt legerősebb széllökés pedig meghaladhatja a 70 km/h-t az előrejelzések szerint.

Hogy melyik vármegyékre vonatkozik az előrejelzés?

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére

Fejér vármegyére

Győr-Moson-Sopron vármegyére

Komárom-Esztergom vármegyére

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére

Vas vármegyére

Zala vármegyére

Veszprém vármegyére

A HungaroMet előrejelzései szerint csütörtökön a Dunántúl északi félén előfordulhat 20 mm csapadék is, majd az éjféli óráktól megerősödik, viharossá fokozódik az északi szél pedig jóval hidegebb levegőt hoz majd, emiatt pedig az esőt egyre inkább felválthatja a havazás. Az ország nagy részén viszont csak lepel, azaz 1 centiméteres hóréteg képződhet majd, ám elsősorban a déli tájakon Magyarországon, illetve a keleti határ közelében, illetve a középső részeken kialakuló összáramlásnál akár 2-5 centiméter is lehullhat.

Mint írják, lokálisan 5 cm-t meghaladó mennyiség sem kizárt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás