promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elindult a meteorológiai visszaszámlálás, markáns változás jön hazánk időjárásában
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok már visszaszámolnak.

Jelenleg még egy tőlünk északra húzódó ciklon határozza meg hazánk időjárását, ez az oka annak, hogy továbbra is száraz, hideg van az országban, de nemsokára érkezik a markáns változás. A hétvége ugyancsak nyugodtan fog zárulni, illetve a jövő hét elején sem várható még említésre méltó időjárási esemény, de a hét közepén érkezik az enyhülés, ami különböző mértékben fogja érinteni az egyes országrészeket. Míg északon kevésbé lesz melegebb az idő, addig délen a 10 fokot is meghaladhatja majd a nappali csúcshőmérséklet.

A hétvége zárása mint említettük, eseménymentes lesz; vasárnapra nem adtak ki semmilyen veszélyjelzést a meteorológusok, ugyanakkor megjegyezték, hogy főként a keleti és az északi határvidéken hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat, melyből lepel - 1 cm-es hóréteg kialakulhat.

(Fotó: OMSZ)

Vasárnap az északi, északkeleti részeken változóan felhős idő várható, másutt fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. A fátyolfelhőzet a nyugati tájakon olykor meg is vastagszik. Az északkeleti határ mentén előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. A nyugati, délnyugati szél az ország északkeleti felén megélénkül, időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a felhősebb tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére -6 és +1 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás