promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen megbolondul az időjárás? Szikrázó napsütés és mínuszok érik el az országot
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A következő napokban sem ússzuk meg a hideget, de közben azért a nap is kisüt. 

A következő napokban megnyugszik felettünk a légkör, száraz, hideg, fagyos időjárásunk lehet. Az időjárásunk alakítója egy anticiklon, amely egyre nagyobb területet ölel fel Európán belül. Ezáltal tartani fog a hideg téli idő, de csapadékra egyáltalán nem kell számítani, hóesés most úgy tűnik, hogy nem várható. Azonban csütörtökön és pénteken is nedvesebb léghullámok érkezhetnek. De akkor egészen pontosan milyen időre van kilátás? 

Szerdán derült idő várható, kora délelőttig az ország déli részén lehetnek kisebb felhősebb, illetve ködös körzetek. Csapadék nem várható. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A hőmérséklet annak ellenére kora délután 0 és +4 között alakul, hogy sikrázó napsütésben lehet részünk- erről a HungaroMet idojaras jelentese számolt be. Habár csapadék nem lesz, hidegre azért számítanunk kell csütörtök hajnalban, jönnek a mínuszok: -7,-8 fok is lehet, az északi vármegyékben -13 fok is láthat az, aki korán felkel és a hőmérőre pillant. 

Csütörtökön pedig majd nagyrészt derült idő várható, majd a nap második felében észak, északkelet felől növekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél helyenként megélénkül, megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában -9 és -4 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A csúcsérték 0 és +5 fok között valószínű. Éjjel újra lehűl a levegő mínusz 19 fok is lehet. 

Legkorábban a hétvégén vagy a jövő hét elején körvonalazódik az enyhülés. Feljebb kúszhat a hőmérő, de ezzel együtt több csapadékra is lehet majd számítani. Jelentős, kiadós csapadék azonban nem biztos, hogy lehet. Az éjjeli mínuszok pedig megmaradnak, egy kisebb visszaesést lehet majd érzékelni. 

Részletes időjárás-előrejelzés a HungaroMet videójában hallható. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás