promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem ússza meg az ország a sarkvidéki hideget, már vészjelzést is kiadtak a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A következő egy-két napban még enyhe időnk lehet, aztán egyszer csak végét ér a tavaszias idő.Vasárnap észak fele megérkezik a sarkvidéki eredetű légtömeg. A jövő héten így visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, mínusz 5-6 fok is lehet, ráadásul a havazás is visszatér.

Pénteken azonban csapadék estig még nem valószínű, ekkortól fordulhat elő néhol eső, zápor. A délire forduló szél többnyire mérsékelt, az Észak-Dunántúlon időnként élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 13 fok között valószínű. Késő estére 4 és 9 fok köz hűl le a levegő. 

Szombaton majd borult idő várható az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése szerint, de a déli és a keleti országrészben lehetnek szakadozások a felhőzetben, rövidebb időre a nap is kisüthet. Többfelé, több hullámban várható eső, zápor. Legnagyobb mennyiség északnyugaton eshet, míg délkeleten kicsi a csapadék esélye. Eleinte a Dél-Alföldön a délies irányú szelet, majd a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szelet kísérhetik élénk, erős lökések. A maximum 4 és 15 fok között valószínű, nyugaton és északkeleten számíthatunk a hidegebb, délkeleten az enyhébb időre.

Vasárnap pedig már erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte többfelé várható eső, fagyott eső, esetleg ónos eső is lehet, mindez pedig majd havazás vált fel. A napközbeni markáns lehűlés miatt a korábban lehullott csapadék lefagyhat. Az északias irányú szelet sokfelé erős, viharos lökések kísérik. Északnyugaton a viharos szél hordhatja a havat. A reggeli órákban -2, +7 fokot mérhetnek. A maximum-hőmérséklet is hasonlóan, -2 és +9 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, keleten pedig enyhébb az idő. A Dunántúl nyugati felén és északkeleten reggel állhat be a maximum, napközben hűl a levegő.

Vasárnapra továbbá vészjelzést is kiadtak: erős széllökések az északi vármegyékben lehetnek, citromsárga riasztás van érvényben. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Ezenkívül gyenge hófúvás is lehet, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. Citromsárga riasztást adtak ki három vármegyére: Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém érintettek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás