promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény fordulat következik az enyhe időjárásban, mindent elsöprő vihar is elérhet minket?
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csütörtök este több helyen is megdörrenhet az ég. 

Hihetetlen, amit tapasztalunk januárban az időjárásban. Ilyenkor ugyanis télies, hideg idő szokott lenni, előfordult már korábban, hogy a hó is szakadt, ám idén teljesen más a helyzet. Úgy tűnik, hogy korán tavaszodott, olyan enyhe időnk van mostanában, ami csak nagyon ritkán fordul elő. Aki fejfájós az rosszul érezheti magát a furcsa időjárástól, de mindenesetre a fűtés szempontjából mindenki jól jár. Hétvégétől gyökeres változás jöhet, de mi lesz a helyzet a következő napokban? 

Szerda este közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan, nagyobb számban az éjszaka második felében várható eső, záporeső. Akár még az ég is megdörrenhet, vihar lehet. A délnyugati szél több helyen lehet élénk, néhol erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között várható. A szélvédett, kevésbé felhős részeken ennél hidegebb is lehet.

Éjjel egy gyors mozgású hidegfront húz át az országon, de még így sem lesz sokkal hidegebb. Továbbra is maradni fog a tavaszias, enyhe idő. 

Csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint változóan felhős időre számíthatunk a legtöbb helyen többórás napsütéssel. Reggel még szórványosan, napközben már csak kevés helyen fordulhat elő záporeső - reggel néhol zivatar is lehet. A nyugati, északnyugati szél hazánk északkeleti, északi felében nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Csütörtökre továbbá vészjelzést is kiadtak, méghozzá a zivatarok miatt, Magyarország déli vármegyéiben citromsárga riasztás van érvényben, ahol az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Részletes előrejelzés a MET videójában látható, amelyben minden nap tájékoztatják a lakosságot a várható időjárásról. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás