promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyakunkon a januári didergés, fagyos fordulat következik be hazánk időjárásban - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly lehűlésre kell számítani, hamarosan vége a meleg hétköznapoknak.

Januárhoz képest meglepően enyhe, száraz idő jellemzi eddig az új évet, és ez a következő napokban is folytatódni fog, amikor is egy mediterrán hidegfront érkezik hazánkba, ez azonban még nem hoz markáns lehűlést. A hétvégén azonban már számítani kell egy jelentős hőmérséklet csökkenésre, abban viszont egyelőre a meteorológusok is bizonytalanok, hogy ez mennyi csapadékkal fog járni, a csapadék pontos eloszlását is nehéz még megmondani.

Milyen időjárásra kell számítani a következő napokban?

Szerdán eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen várható eső. Késő délelőttől nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, és az ekkor kialakuló gomolyfelhőkből elszórt záporok, esetleg néhol zivatarok is kialakulhatnak. A délnyugati és déli szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint az éjszaka során alapvetően közepesen vagy erősen felhős marad az ég. Szórványosan, főként az éjszaka második felében várható eső, záporeső. A délnyugati szél több helyen lehet élénk, néhol erős. Az éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de a szélvédett, kevésbé felhős területeken ennél hidegebb is lehet.

Csütörtökön alapvetően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Az éjszaka második felében szórványos eső és záporeső várható, kis eséllyel zivatarok is előfordulhatnak. A délnyugati szél több helyen lehet élénk, néhol erős, és a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között várható. A szélvédett, kevésbé felhős területeken ennél hidegebb is lehet.

Az összefüggőbb frontfelhőzet kelet felé távozik, és északnyugat felől érkező, gyakran összeálló felhőtömbök zavarhatják a napsütést. A front csapadékzónája délelőtt kelet felé húzódik, mögötte elszórtan előfordulhatnak záporos esők. A délnyugati, majd nyugati, északnyugati szelet sokfelé élénk, az ország északkeleti felén erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű, a Dél-Dunántúlon lehet a legmelegebb.

Az OMSZ legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás