promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzongós változás hazánkban, havazás és erős mínuszok ezekben az országrészekben, erre lehet számítani a meteorológusok előrejelzése szerint - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy fordulatra van kilátás az időjárásban.

Az elmúlt időszakban nagyon sokféle időben volt részünk, a karácsony előtt még havazás is jött, és sok helyen bizony jó pár centiméter leesett, így a karácsony napjaira is fehérbe bújt a táj, erre pedig már nagyon rég nem volt példa. Ennek ellenére a tél hamarosan visszavonulót fújt, és az új év beköszöntével szinte tavaszias időjárásban van részünk, már-már a nagykabátot is elfelejthettük,

de valószínűleg mindenki sejtette már, hogy egy ekkora tavaszias fordulat után bizony majd érkezhet egy hidegebb fordulat is majd a napokban, január elején.

Az Időkép előrejelzései szerint pénteken még a legmelegebb órákban 8 és 13 fok között alakul majd az idő Magyarországon, miközben majd a délies szél a Dunántúlon lehet élénkebb a nap folyamán. Az ország egyes részeiben pedig elszórtan akár csapadékra is lehet majd számítani. Ám a hétvégén megérkezhet a fordulat is, amely már jóval több lehet annál, minthogy záporok és zivatarok fordulnak elő az országban.

Csapadékot amúgy egy mediterrán ciklon hozhat majd hazánk területére.

Az előrejelzések szerint ugyanis havas eső, sőt, havazás válthatja majd néhány helyen a csapadékot. Szombaton még csak több helyen lehet számítani esőre és záporokra, az igazi fordulat pedig vasárnap következhet be, ugyanis vasárnap nyugat-északnyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, majd havazás válthatja az esőt. Ráadásul vasárnap többfelé viharos szelek is jöhetnek majd az országban.

Vasárnap reggel -1 és 8 fok között alakul majd a hőmérséklet, délután pedig hidegebb lehet.

És hogy mi várható hétfőn?

A mostani előrejelzések szerint csípős hidegre ébredhetünk majd hétfőn, mindenhol fagyni fog és -10 alá is süllyedhet a hőmérséklet északon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás