promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különösen veszélyes jelenségre hívták fel a figyelmet a meteorológusok, a fél országra kiadták a riasztást miatta
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly meglepetéseket tartogat 2024 első hetének az időjárása.

Míg a 2023-as év utolsó napjaiban is kellemes, már-már tavaszias időt élvezhettünk, azt már észrevehettük, hogy a 2024-es esztendő bizony egy jelentős hidegfronttal indult, aminek köszönhetően jó néhány fokot csökkentek a maximumok. Az időjárásunk pedig ehhez képest a következő napokban sem változik jelentősen, egy veszélyes időjárási jelenség miatt azonban a fél országra kiadták a riasztást a meteorológusok, de most nézzük is részletesen milyen időre számíthatunk a közeljövőben.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon, január 2-án, mindenütt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, rövid időre a nap is kisüthet. Mindeközben délelőttől kezdve északnyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így beborul az ég, és este az északi tájakon már gyenge eső is előfordulhat. A délnyugati, déli szél megélénkül, a Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4 és 9 fok között alakul, délen néhol ennél enyhébb lehet az idő. Késő este 1 és 8 fok között alakulnak a maximumok.

Ugyanakkor az éjjel képződött köd a reggeli órákban kis eséllyel észak felé terjedhet, a fagypont alatti ködös tájakon ónos szitálás előfordulhat, így az OMSZ a tartós köd miatt elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az ország kilenc vármegyéjére. 

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre.

A nap folyamán azonban szerencsére fokozatosan ritkul a köd, javulnak a látási viszonyok.

Ezzel szemben az Időkép előrejelzése szerint szerdán már szeles időre van kilátás, a nyugati-délnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Kezdetben többfelé eshet, napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, újabb záporok főként az ország déli felén lehetnek. Enyhe marad az idő, hajnalban 1-8, délután 8-14 fok valószínű.

Csütörtökön többfelé indulhat záporokkal, néhol zivatarral a nap, majd sok lesz a napsütés, és legfeljebb kisebb zápor fordulhat elő elvétve. A nyugatias szél az ország északi-északkeleti felén erős, viharos lehet. Tavaszias időre, délután 7-14 fokra számíthatunk.

Ha ennél is többet szeretnél megtudni a következő napok időjárásáról, tekintsd meg a met.hu videós előrejezését is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás