promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Trópusi meleg vár ránk az év utolsó napjaiban, döbbenetes magasságokba kúsznak fel a hőmérő higanyszálai
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk az év utolsó napjaiban.

Bizonyára sokunkat szinte a végsőkig lázban tartotta kérdés, hogy fehér-lesz-e az idei karácsony, vagy sem. Azért is vált kiemelten érdekessé idén a kérdés, mert a karácsony előtti nap leesett a hó országszerte, azonban másnapra egy melegfrontnak köszönhetően sok helyen el is olvadt a hó. Az időjárás azóta melegedésnek indult és az ország nagy részén 15 fok fölé kúsztak a hőmérő higanyszálai.

Az ilyenkor szokatlan meleg azóta is kitart, kérdés azonban, hogy meddig.

Mutatjuk is, milyen időre kell számítani a következő napokban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az év egyik utolsó napján, december 28-án napos időre van kilátás, északon, északkeleten lehetnek felhősebb tájak, illetve délelőtt helyenként lassabban oszlanak fel az éjszaka képződött ködfoltok. Estétől egyre nagyobb területen képződik újra köd. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő este 1, 7 fok valószínű.

Ehhez képest az Időkép beszámolója szerint pénteken is többfelé ködös lesz a reggel. Ekkor főként északon, északkeleten ragadhat be a köd és rétegfelhőzet, míg máshol több órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék továbbra sem várható. A délnyugati szél keleten, északkeleten és a Dunántúl déli tájain többfelé megélénkül. Napközben pedig 4 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton északon, északnyugaton ismét ködösen indulhat a reggel. Hajnalban helyenként gyenge eső, a ködös tájakon szitálás is kialakulhat. Napközben hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható. Északon megélénkülhet a nyugatias szél. Kora délután ugyanúgy 5-13 fokot mérhetünk majd várhatóan.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz a várható időjárásunkról, nézd meg az OMSZ videóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás