promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre kiderült fehér karácsonyunk lesz-e, a tomboló hóesés után különös jelenségre hívták fel a figyelmet a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma végre kiderül, hogy 2002 után újra fehér karácsonyunk lesz-e.

Elérkezett a szenteste napja amikor egész Magyarország ünnepi díszekben pompázik, a családok pedig boldogan gyűlnek össze az ünnepi asztalnál a szeretet ünnepén. Nem mindegy azonban, hogy milyen időjárás vár ránk karácsonykor, a legtöbbeket pedig vélhetően az érdekli, hogy 2002 után idén végre fehér karácsonyunk lesz-e. 

Erre utaló jelek tegnap már voltak, az országba ugyanis tomboló hóesés tört be. Sokan arra kelhettek, hogy szakad a hó és hófehérré váltak a tetők. Éjjel ugyanis sok helyen havazott, és még később is esett hó az ország több részén is. 

Na de most nézzük, hogy számíthatunk-e havazásra a mai napon is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szenteste napján alapvetően erősen felhős lesz az ég, de átmenetileg lehetnek szakadozások, vékonyodások a felhőzetben, így itt-ott elő-előbukkanhat a nap. Csökken a csapadékhajlam, délután már csak helyenként lehet eső, a hegyekben esetleg még hó, amely síkvidéken várhatóan a legtöbb helyen elolvad. A nyugatias szelet több helyen erős, időnként viharos széllökések kísérik, így nem árt óvatosnak lenni,

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 12 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Az előrejelzések szerint tehát havazás a mai napon nem valószínű, ám a hegyes, hegyvidéki területeken élők jó eséllyel fehér díszbe öltözött tájba ünnepelhetnek ma este.

Ehhez képest december 25-én az Időkép szerint, az ország északi felén lesz felhősebb az ég, itt eleinte néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A Dunántúlon, valamint délen lehetnek naposabb időszakok. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz, de északkeleten viharos lökések is előfordulhatnak. Tavaszias meleg várható 8 és 15 fok közötti csúcshőmérsékletekkel.

December 26-án, kedden pedig hosszabb-rövidebb napsütés mindenhol várható, számottevő csapadék nem valószínű. A nyugatias szél több helyen megélénkül. Enyhe marad az idő, 7-14 fok ígérkezik.

Ha még ennél is részletesebben kíváncsi vagy a várható időjárásunkra, a OMSZ videós előrejelzéséből most még többet megtudhatsz!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás