promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bolond idő jön, a meteorológusok azonnal kiadták a figyelmeztetést - részletes időjárás-előrejelzés

Bolond idő jön, a meteorológusok azonnal kiadták a figyelmeztetést - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ilyen lesz az időjárás, erre kell számítani. A meteorológusok szerint is elég bizonytalan, ami közeledik.

Az elmúlt pár napban sok helyen rendkívül ködös volt az idő az autósok legnagyobb örömére, de ahogy arra az időkép is felhívta a figyelmet, ezek a ködös napok rendkívül szép, festői környezetté varázsolták a vidéket néhány helyen, a tapolcai medencében például szigetként emelkedtek ki a tanúhegyek. Most az anticiklon elvonulása után egy sokkal tisztább időjárásra számíthatunk, viszont a frontosk csak úgy jönnek-mennek majd, eléggé bizonytalan lesz az idő, de ami biztos, hogy három vármegyére is kiadták a figyelmeztetést az erős széllökések miatt.

Az ország észak-keleti részében továbbra is számolni kell köddel (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben). és Hajdú-Bihar vármegyét leszámítva heves, 70 km/h-t meghaladó széllökésekre, továbbá Győr-Moson-Sopron vármegyében is nagyon erős lesz a szél.

Milyen időjárásra kell számítani a mai napon?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a köd és rétegfelhőzet fokozatosan megszűnik, de ennek ellenére erősen felhős vagy borult idő várható. Reggel és kora délelőtt helyenként némi napsütésre számíthatunk a nem rétegfelhőzettel borított területeken. Estig főként északon lehet gyenge eső, néhol havas eső, majd észak felől egyre több helyen várható csapadék. Az Északi-középhegységben vegyes halmazállapot is előfordulhat. A délnyugatira forduló szél mindenütt megélénkül, délután pedig egyre nagyobb területen megerősödik. Este az Észak-Alföldön és Borsodban akár viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. Késő este várhatóan 1 és 9 fok közötti hőmérséklet.

Este az ég jellemzően erősen felhős vagy borult lesz, de néhány kisebb körzetben lehet kevesebb felhő is. Hajnalban északon markánsabb lesz a felhőzet csökkenése. Számos helyen várható eső, zápor, az északi hegyekben akár havas eső vagy hó is lehetséges. A délnyugati és nyugati szél több területen erős lesz, és késő estig északkeleten viharos széllökések is előfordulhatnak. Az éjszakai hőmérséklet a legenyhébb esetben -1 fok, míg a legmagasabb esetben +4 fok között alakul.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban, eső, napsütés vagy hó borítja-e majd be a karácsonyunkat: