promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzalmas látási viszonyokra ébredhetünk, kivételes vészjelzést adtak ki az egész országra a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Borzalmas látási viszonyokkal veszi kezdetét a kedd.

Hihetetlenül közeledik a karácsony, egy igazán dinamikus hétnek nézünk elébe, az időjárás terén is. A hét másik napján, kedden már azzal fog kezdődni, hogy a ködtől aligha fogunk látni,  ráadásul nem fognak örülni az autósok az ónos esőnek sem. Szerdán pedig majd egy álcázott hidegfront húz át az országon, nagyon változékony lesz az időjárás. Pénteken pedig majd egy intenzív ciklon is eléri majd hazánkat, borús lesz az ég és az eső is esni fog. 

Kedden némileg zsugorodik a köd és a rétegfelhőzet és javulnak a látási viszonyok, de főként az Északi-középhegység, az Észak-Alföld a főváros és a Fertő térségében tartósan borult, párás marad az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése szerint az ország más részein túlnyomóan derült lesz az ég, sok napsütés várható. A borult tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Napközben azonban 12 fok is lehet, éjszaka hűl le a levegő egészen mínusz 4 fokig. 

A tartós, sűrű köd annyira jelen lesz a napunkban, hogy vészjelzést is kiadtak, citromsárga, első fokú riasztás van érvényben az egész országban, kivéve két vármegyét, Csongrád-Csanádot és Békést. Az érintett területeken kevesebb, mint hat óráig lehet köd.

Kedd estére aztán ismételten nem fogunk megszabadulni a ködtől, ahogy szerda reggel sem. Ráadásul északnyugat felől frontális felhősáv érkezik, amelyből gyenge, szitáló eső helyenként előfordulhat. Az északnyugatira forduló szelet több helyen élénk, elsősorban az Észak-Dunántúl magasabban fekvő részein erős, olykor viharos lökések kísérik. A maximális nappali hőmérséklet 5-6 fok között lesz, éjszaka lehetnek majd mínuszok. Szerdán már annyira vészes lesz a köd, hogy az egész országra citromságra riasztást adtak ki. 

Az OMSZ videójában kitérnek a részletekre, ahol már a hétvégi időjárásról is szó esik.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás