promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tavaszi idő tart az ország felé? Elképesztő változásra hívták fel a figyelmet a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre kell számítanunk a hétvégén, az autósoknak érdemes figyelni a sűrű ködre. 

Karácsony közeledtével az időjárás is kezd elcsendesedni, de a téli hideget és a ködös időt ezen a héten sem ússzuk meg. Az egyszer biztos, hogy enyhe időnk lesz, ez pedig egy anticiklonnak köszönhető. Így a következő napokban melegebb légtömeg érkezik, csendes és nyugodt időszak áll előttünk. 

Szombat este az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a felhősebb tájakon csökken a felhőzet, ugyanakkor már estétől egyre több helyen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amely főként a Dunától keletre, illetve a délnyugati tájakon terjedhet ki egyre nagyobb területre. Legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő ónos szitálás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélvédett részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Tartós köd miatt pedig citromsárga vészjelzést is kiadtak: az ország északnyugati részét kivéve a legtöbb vármegyében tartós, hat óránál kevesebb ideig jelen lévő ködre lehet számítani. 

Vasárnap délelőtt a köd, rétegfelhőzet kiterjedése csökken és javulnak a látási viszonyok. Ám ennek ellenére tartósan borult, párás maradhat az idő, illetve a keleti megyékben lehet felhősebb az ég, másutt napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Lesz eső vagy hó? Legfeljebb szitálás fordulhat elő a borult részeken. A nyugati, délnyugati szél csak helyenként élénkül meg. Estére lehűl majd a levegő, -1 fok lehet az ország északkeleti részein. 

A hét utolsó napját sem ússzuk meg vészjelzés nélkül, a köd miatt adtak ki figyelmeztetést erre a napra is. Az autósoknak érdemes majd figyelni a citromsárga jelzéssel ellátott területeken. 

A következő héten több helyen lehet majd ónos eső és a durvább mínuszok is visszatérnek. Szerdán például majd mínusz hat fok is lehet az északi régiókban. Tartós, sűrű köd miatt pedig marad az elsőfokú, citromsárga vészjelzés az ország keleti felében. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás