promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyesre fordul az időjárásunk karácsony előtt, riasztó jelenségre hívták fel a figyelmet a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk közvetlenül karácsony előtt.

Már csak egy hét és itt a karácsony, a szeretet ünnepe amikor mindenki kicsit felszabadulhat a terhei alól és boldogan ünnepelhet a családjával. Addig sem mindegy azonban, hogy milyen időjárás vár ránk az elkövetkező napokban, egy jó kis havazás utáni fehérbe burkolódzott táj ugyanis még inkább meghozhatja a kedvünket az ünnepekhez és egy esetleges fehér karácsony pedig még inkább feldobna mindenkit.

Úgyhogy most nézzük is részletesen milyen időjárásra számíthatunk a következő napokban!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma estétől egyre nagyobb területen képződik, terjeszkedik a köd, illetve rétegfelhőzet. A ködképződés előtt az északkeleti, keleti felhősebb tájakat leszámítva ugyanakkor derült idő várható. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között, a derült, havas tájakon -5 fok alatt alakul.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a keleti országrészben helyenként kialakult köd, ami a délelőtti órákban a legtöbb helyen feloszlik, azonban főként Borsodban tartósabban is megmaradhat. Az esti óráktól elsősorban az Északi-középhegység térségében és északnyugaton képződhet újra nagyobb területen tartós, sűrű köd, akár zúzmarás köd.

Holnap napközben ismét főként Borsodban maradhatnak tartósan rosszak a látási viszonyok, másutt fokozatosan feloszlik a köd. A ködös területeken ónos szitálás is előfordulhat, így nem árt óvatosnak lenni az utakon.

Ehhez képest az Időkép több napos előrejelzése szerint hétfőn sok napsütés ígérkezik, de az ország északkeleti harmadán többfelé beragadhat a pára, a köd, valamint a rétegfelhőzet. Csapadék nem várható, de a párás, ködös tájakon szitálás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A borongós, tartósan párás, ködös tájakon 1 és 6, máshol 7 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kedden pedig ismét találkozhatunk naposabb, valamint tartósabban felhős, párás, ködös tájakkal. Számottevő csapadék ezen a napon sem várható, de a nyirkosabb tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a szél. A felhősebb, párásabb országrészekben 1-5, máshol 6-12 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Szerdán is többfelé indul párásan, ködösen a nap, majd északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet és elvétve kialakul gyenge eső. Helyenként megélénkül, néhol megerősödik a nyugati-északnyugati szél. A tartósabban felhős, nyirkos tájakon 1-5, máshol 6-10 fokra van kilátás.

Csütörtökön már több felhő lehet felettünk, de csak kevés helyen számíthatunk kisebb esőre. Csak néhol élénkülhet meg a szél. A maximumok 1 és 8 fok között alakulhatnak. Előreláthatólag tehát a következő napokban leginkább az erős köd nehezítheti majd meg az életünket, így nem árt majd óvatosnak lenni így karácsony előtt.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzést szeretnél a várható időjárásunkról, nézd meg az OMSZ videós beszámolóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás