promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hózáporokra, óriási hidegre és heves széllökésekre készültünk decemberben, helyette valami egészen mást kapunk a hétvégén és ez egy ideig nem is fog változni - részletes időjárás-jelélentés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárásra kell számítani a hétvégén, ideális lehet az idő egy jó téli kiránduláshoz is.

Az elmúlt napok során az időjárás inkább nedves és latyakos volt Magyarországon. Bár voltak olyan területek is, ahol kellemes időt tapasztalhattunk, északon néhány helyen a hó is megmaradt. Sőt, Sopronban a tegnapi nap folyamán Sopronban heves hózáporok fehérítették ki Sopron környékét, ahogy arról az Időkép képes beszámolója is beszámolt. Ahogy közeledik a hétvége, az emberek kíváncsian várják, milyen időjárás fog fogadni minket az utolsó hétvégén, mielőtt elérkezünk a december 24-i ünnep előtti hétre. Erre láthatóan a meteorológus is nagyon készült már, hiszen egy karácsonyi Rick & Morty pulcsit húzott fel.

Milyen időjárásra kell számítani a hétvégén?

Szombat délelőtt eltűnnek a kora reggeli ködfelhők, ezt követően a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmad területén több, helyenként vastagabb felhőzet várható, míg más régiókban kevésbé felhős, napos időre számíthatunk.
Általánosságban viszont az egész Kárpát medencében csökkenni fog a felhőzet, nyugodt napok elé nézünk. Csapadékra nem kell számítani. Az északi és északnyugati szél főként a Dunántúlon erősödik meg, egy-egy erős lökéssel. A nappali hőmérséklet várhatóan 2 és 8 fok között lesz.

Vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-jelentése szerint nagyobb területen várható köd és rétegfelhőzet, melyek nappal főként északkeleten és délen lehetnek tartósak. Jelentős csapadékra nem kell számítani, csak elvétve lehet szitálás vagy ónos szitálás. A légmozgás mérsékelt marad. Hajnalra általában -4 és +1 fok közé hűl le a levegő, de fagyzugokban akár hidegebb is lehet. Kora délutánra várhatóan 1 és 8 fok közötti hőmérséklet, északkeleten és a ködös vidékeken valamivel hidegebb idő várható. Az időjárás hétfőn és kedden sem fog változni érdemben.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás