promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sok magyar csalódik az elkövetkező napokban, tragikusan alakul az ünnepi időszak - részletes idéjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ünnepi hangulat sokakat annyira magára ragad, hogy a fehér karácsonynak örülnének  a legjobban.

Ahogy arra az Időkép is kitért, nagyon nehéz megmondani, hogy karácsonykor mennyire lesz karácsonyias az időjárás, avagy fehér karácsony lesz-e? Az elmúlt napokban országszerte csapadékosabb volt az idő, volt a hol hó is esett, így sokakban felélénkülhetett az ünnepi hangulat. A következő időszakban azonban borzalmas időszak jön azok számára, akik a karácsonyt el sem tudják képzelni hó nélkül, ugyanis nemigazán lesz télies a hangulat.

A csapadék is eláll, leginkább csak a széllökések okozhatnak valamilyen izgalmat, érdemi csapadékra egészen a jövő hét közepéig nem kell számítani, az pedig már nagyon közel van a karácsonyhoz. Sokan bele sem gondoltak, de már csak 10 nap választ el minket a kis Jézus születésétől, noha sokan tudni vélik, hogy valójában más időpontban született a megváltó.

Milyen időjárásra kell számítani a következő napokban?

A Dunától keletre terülő összeáramlási zóna mentén várhatóan kiterjedtebb felhőzet, míg más területeken szórványosabb lesz. A szélesebb sávban, körülbelül az Eger-Makó vonalán és a nyugati határnál előfordulhatnak záporok, főként a hegyekben havas eső és akár hózápor is kialakulhat. Az Északi-középhegység kevésbé felhős területein köd is kialakulhat, különösen zúzmarás formában. A Dunántúlon és a Zemplén térségében élénk északi, északnyugati szél várható. Az péntek éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között lesz. A kevésbé felhős, szélvédett, havas északi területeken enyhén hűvösebb, míg a borult tájakon enyhébb időjárás várható.

Pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-jelentése szerint Nyugat-Dunántúlon és a Dunától keletre napközben akár szélesebb területen is zárt lehet a felhőzet, főként ezen tájakon fordulhat elő vegyes halmazállapotú záporos csapadék, amely egyre inkább hózápor formájában jelentkezhet. Másutt várhatóan kevesebb felhő lesz az égen. Késő délutántól az említett felhős területeken is markáns felhőzetcsökkenés várható. Főként a Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás