promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen hideg és hatalmas hóesés: az ország ezen részére adtak ki vészjelzést
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas hóra ébredhettünk december 6-án, de még estére sem maradunk havas táj nélkül. 

Szerda reggel jól behavazott, a Mikulás napja ezzel pedig még különlegesebbé vált. Sok helyen már 10-15 centiméteres hóréteg is kialakult és ez még nem minden. Szerda este a nyugati tájak kivételével sokfelé várható havazás, eleinte keleten havas eső, eső is.

Szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése szerint többnyire borult lesz az ég, csupán a keleti, északkeleti tájakon lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, arrafelé néhány órára a nap is kisüthet. Délutánig főként a Dunántúlon, és a Duna vonalának térségében várható további havazás, a keleti részeken eleinte havas eső, eső is. Később a Dunától keletre is egyre többfelé várható csapadék, az átmeneti esőt, vegyes halmazállapotot követően arrafelé is egyre inkább a hó lesz a jellemző csapadékforma. Az északkeleti harmad ugyanakkor az esti órákig szárazon maradhat. Este a szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, és időnként megerősödik. Mínuszok ismét lesznek -3 és +2 fok között alakul majd az éjszakai hőmérséklet. 

Erre a napra sok vészjelzést is kiadtak. Az ország nyugati részén 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat, citromsárga figyelmeztetés van érvényben. Egyedül Somogy vármegyében lehet nagyobb hó, itt 24 óra alatt 20 cm-t meghaladó friss hó várható.

Csütörtökön általában borult lesz az ég, a nyugati, délnyugati szélvédett részeken viszont néhol tartósan megmaradhat az éjszaka képződött köd. A nyugati harmadot leszámítva többfelé valószínű további havazás, melynek intenzitása napközben fokozatosan csökken. Az ország középső részére adtak ki elsőfokú vészjelzést, itt 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Veszprém és Komárom-Esztergom megyékre pedig hófúvás miatt adtak ki riasztást. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás