promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sok hó robog felénk, ebben az országrészben hullik a nyakunkba - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hóval érkezik a Mikulás, sok helyen fog majd esni. Íme a részletek.​

Az utóbbi napokban Magyarországon tényleg nagyon sok helyen esett a hó, és pár helyen bizony sokáig meg is maradt, így már felkészültünk rá, hogy bizony december úgy tűnik, hogy részben a hóról is szólni fog. Bár a hétfő reggel elsősorban a fagyokról szólt, volt, ahol mínusz 10 fokot is mértek hazánkban. Az Időkép most arról számol be, hogy hóval és havazással érkezik a Mikulás.

És hogy ez mit is jelent majd pontosan?

Többek között az, hogy nyugaton és északnyugaton nem is kevés, akár 15-20 centiméter hó is hullhat majd. Az időjárásunk változás előtt áll, mediterrán ciklon érkezik, ami azt jelenti, hogy enyhébb lesz az idő, ám nedvesség is érkezik vele. Egyúttal azt is írják, hogy csütörtökig a Dunántúlon hullhat nagy mennyiségű csapadék, akár 30-40 milliméter is a nyakunkba szakadhat ebben az országrészben. Kedd reggelm ár előfordulhatnak hószállingózások az ország egyes részein. Majd szerda reggel már az ország egyes részein is havazásra ébredhetünk elsősorban a Tatabánya-Pécs vonaltól nyugatra ébredhetünk havazásra.

Napközben az említett vonaltól nyugatra számíthatunk majd havazásra.

A Bakonyban 10-15 centiméter, míg a Kisalföldön 15 centiméter is hullhat.

Mint írják az Időképen, Este a Dunántúl keleti részén, a főváros környákén és az Északi-középhegységben is havazás válthatja az esőt. A Dunántúlon így nagyon hosszú idő után újra megeshet, hogy hóval érkezik tehát a Mikulás december 6-án.

Az OMSZ térképes időjárás-előrejelzésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy mi vár majd ránk az elkövetkező napokban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás