promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége a 600 forintos benzinnek, váratlan változás a hazai benzinkutakon
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Örömteli hír jött a benzinkutakról, már nagyon sokan vártak erre.

Az idejére sem emlékezhetünk már, mikor volt utoljára 600 forint alatt a benzin ára, hiszen annyira régen volt. Utána is néztünk, hogy legutóbb július 27-én volt 599 forint átlagosan a benzin literára, míg a gázolaj augusztus 1-jén volt 598 forint.

Mivel a forint elkezdett erősödni a dollárral szemben, és az izraeli háború miatt visszaesett a Brent árfolyama, Magyarországon csökkeni tudtak az üzemanyagok árai. Már a hét közepén jelentős árváltozás volt a hazai benzinkutakon, ugyanis a benzin 605 forintra, a gázolaj pedig 631 forintra tudott visszakúszni.

Most azonban váratlan jó hírt kaptak az autósok, ugyanis pénteken még lejjebb mennek az árak, vagyis még olcsóbban tudunk majd tankolni. A holtankoljak.hu nemrég tette meg az örömteli bejelentését, miszerint november 10-én a benzin esetében bruttó 8 forintos változás lesz tapasztalható, míg a gázolajnál bruttó 5 forint.

Ez azt jelenti, hogy durván három és fél hónap után a benzin literára újra vissza tudott menni 600 forint alá, a gázolajé pedig 630 forint alatt lesz péntektől. Ennek megfelelően a hét második felében az alábbi átlagárakra számíthatunk: 

95-ös benzin: 597 Ft/liter

Gázolaj: 626 Ft/liter.

Hogy ez a kellemes árváltozás a következő héten is folytatódni fog, azt egyelőre nem tudni, de bízzunk benne, hogy a benzin ára most egy darabig meg tud maradni 600 forint alatt, és hamarosan a gázolaj is vissza tud menni ez alá a szint alá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás