promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális havazást hoz a Mikulás erre az országrészre, különösen veszélyes jelenségre hívták fel a figyelmet a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ónos eső veszélye miatt a riasztást is kiadták.​

Az elmúlt napokban igazán hideg, téli időben volt részünk, sőt az ország több pontján is erős havazást tapasztalhattunk. A meteorológusok előrejelzése szerint ez a következő napokban sem fog változni, a havazás és hószállíngózás mellett pedig az ónos eső is nehezíti majd az autósok dolgát, de nézzük is a részleteket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés csak kevés helyen lehet. A hószállingózás, gyenge havazás napközben fokozatosan szűnik.

A déli óráktól délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amely elsősorban hazánk nyugati felét érintheti. A Dél-Dunántúlon főként eső várható, máshol havas eső, majd egyre inkább havazás lesz a jellemző, de kiemelten az Észak-Dunántúlon, illetve kisebb eséllyel a főváros térségében ónos eső is előfordulhat. A délkeleti szél helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, késő este pedig mindössze -4, +3 fokot mérhetünk.

A nap első felében főként az északi országrészben, másutt kisebb területen lehet hószállingózás, gyenge havazás. A déli, kora délutáni órákig a főváros tágabb környékén, a Dunakanyarban és az Északi-középhegység területén jellemzően lepel-1 cm, néhol 2-3 cm friss, tapadó hó hullhat.

Napközben délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amelyből az Észak-Dunántúlon nagyobb területen van esély ónos esőre, néhol akár tartósabb ónos csapadék is várható (átmeneti ónos eső kisebb eséllyel a főváros térségében is előfordulhat). A következő éjszaka a vegyes halmazállapotú csapadékot nyugat felől fokozatosan havazás váltja fel.

Az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre, így mindenki vigyázzon nagyon ha autózni készül ezeken a területeken.

Az előrejelzések szerint szerdán a Mikulás is stílszerűen a havazással együtt fog majd érkezni, a nap első felében ugyanis főként az északi országrészben, másutt kisebb területen lehet hószállingózás, gyenge havazás. A déli, kora délutáni órákig a főváros tágabb környékén, az Északi-középhegység területén és az Észak-Alföldön jellemzően lepel-1 cm, néhol 2-3 cm friss, tapadó hó hullhat majd december 6-án is.

Aki még ennél is részletesebben szeretne hallani várható időjárásunkról, tekintse meg az OMSZ videós előrejelzését is!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás