promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény fagyok törnek be az országba, rendkívüli lesz, amit a meteorológusok közöltek
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A jövő héten többször is eshet majd da hó. 

Kétség kívül megérkezett hazánkba a tél, a legnagyobb kérdés pedig most, hogy vajon mikor fog esni az eső? Ám az ónos eső miatt is fájhat a feje az autósoknak, ugyanis az előző napokban többször adtak vészjelzést miatta. Ezen a héten erre nem kell számítanunk, de az biztos, hogy újra lehet hóesés. 

Hétfő hajnalban országszerte kemény fagyra kell számítani, így könnyen kelhetünk jégvirágos ablakokra. Nem csoda, hiszen -10 fok körül alakul a hőmérséklet. Kelet felől azonban fokozatosan egy köztes anticiklon helyezkedett el a Kárpát-medence fölé. Kedden azonban nedvesebb léghullámok érkeznek majd fölénk. 

Hétfőn pontosabban az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése szerint északkeleti tájakon javulnak a látási viszonyok, valamint a rétegfelhőzet kiterjedésefokozatosan csökken, de lesznek olyan helyek, ahol tartósan megmarad. Máshol a derült, napos időt követően nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb északkeleten fordulhat elő néhol hószállingózás. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik. Nappal 4, míg az esti órákban -5 fok lehet, így mindenképpen a tél kabátunkat vegyünk elő a szekrényből reggel. 

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dunántúlon lehetnek kevésbé felhős, napos időszakok. Napközben az Északi-középhegység térségében előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, másutt nem várható csapadék. Estétől viszont nyugatra csapadékzóna érkezik, melyből északnyugat felől egyre nagyobb területen havazás valószínű.

Szerdán ismét borult idő lesz, csapadékkal. Délutánig még inkább csak a Dunántúlon, majd később már keletebbre is többfelé lehet számítani csapadékra. A jellemző csapadékforma nyugat felé haladva inkább a hó, kelet felé haladva pedig az eső lehet, de idővel ott is vegyes halmazállapotba, majd hóba vált a csapadék.

A MET videójában jól látható a várható légköri helyzet és az is, hogy egyes területeken milyen időre kell számítanunk. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás