promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem várt jelenség érkezik vasárnap az időjárásban, most fellélegezhetünk?
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon jövő héten is esni fog a hó? Itt a válasz!

Hidegfront vonul át felettünk, így vasárnapra visszatér a tél a délkeleti országrészbe is. Ám igazán szokatlan dolognak lehetünk majd napközben szemtanúi, ugyanis a szürke időt felváltja a napsütés. Ez azt jelenti, hogy havazásra már nem is számíthatunk? 

Vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálatidőjárás előrejelzése szerint reggel helyenként előfordulhat hószállingózás. Ezt követően csökken a felhőzet, és a legtöbb helyen napos idő várható gomolyfelhőkkel. Az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében viszont végig borult marad az ég, és ott kialakulhat további havazás, hózápor. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik. Habár nem adtak ki vészjelzést, a Bakonyban hófúvásokat eredményezhet a nagy szél. készülnünk kell. Éjszaka aztán durva mínuszok lesznek, egyes területeken, mint például Salgótarján területén akár -10 fok is lehet majd.

Milyen időnk lesz a következő héten?

A nagy kérdés, hogy vajon jövő héten is lesz hó? Hétfőn kis mértékben lehet majd hószállingózás és a hét első napján is velünk maradnak majd a kemény mínuszok. Délkeleti szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk, időnként erős lökések. Kedden napközben csak néhol fordul elő majd hó, gyenge eső vagy ónos eső. Estétől, éjszakától főleg a Nyugat-Dunántúlon valószínű vegyes halmazállapotú csapadékra kell számítani, egyre inkább hóra. Szerdán aztán erősen felhős idő várható, nagy az esélye annak, hogy lesz csapadék. Talán csütörtökön a legnagyobb az esély arra, hogy ismét nagy pelyhekben hulljon a hó. Vészjelzést azonban egyik napra sem adtak ki, így nem kell tartanunk a szélsőséges időjárástól. 

A MET videójában jól látható a a várható légköri helyzet és az is, hogy egyes területeken milyen időre kell számítanunk. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás