promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különösen ritka jelenségre hívták fel a figyelmet a meteorológusok, alig maradt már hátra idő - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elég téliesen telik a december, ez a hétvégén sem változik, bár kicsit megviccel minket a nap. Mutatjuk mire érdemes számítani a hétvége hátralevő részében.

Az OMSZ nem tévedett múlt hétvégén, mikor az előrejelzés során arról tájékoztatták az embereket, hogy nagyon hullámzó hétre kell számítani. A hét elején még hűvös volt az idő, aztán valóban felmelegedett, aztán tényleg megérkezett a rendes tél, és az országban több helyen vastag hótakaró alakult ki. Utána sok helyen eső, enyhe zivatar lett, az idő nem volt olyan hideg, a hétvége azonban újfent sok helyen havazással telik. Igaz, ez a hó azért jóval elmarad attól, mint ami Németországban vagy Ausztriában tapasztalható, állapította meg az Időkép, ráadásul nálunk több órás napsütésre is számítani lehet, ami egészen ritka, különleges jelenség - állapította meg Kókai Ádám meteorológus.

Milyen lesz az időjárás a hétvége további részében??

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint szombat estére a felhőzet szétválik az északtól keletre, de északnyugat felől csak a hajnali óráktól várható érzékelhető csökkenés. Délnyugaton és keleten a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, ugyanakkor északkeleten egy összeáramlási zóna mentén továbbra is előfordulhatnak kisebb havazások és hózáporok, létrehozva vékony hóleplet. Az északnyugati, nyugati szél továbbra is erős marad, különösen a magasabban fekvő területeken, ahol viharos is lehet.

A vasárnap reggeli órákra a légmozgás kissé csillapodik. Az éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között lesz, de a hóval borított, szélvédett területeken akár több fokkal alacsonyabb is lehet. Északnyugat felől vasárnap reggel és délelőtt várható felhőzetcsökkenés, így az ország nagy részén napos időre lehet számítani, kivéve a középső országrészt, ahol néhány gomolyfelhő is előfordulhat. A keleti határvidéken azonban az ég egész nap borult maradhat. Északkeleten továbbra is lehetnek havazások és hózáporok, amelyek révén néhány centiméteres hólepel is kialakulhat. Az északnyugati és nyugati szél továbbra is erős lehet, de estére enyhül a légmozgás. A Bakony térségében gyenge hófúvás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás