promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy mennyiségű csapadék és ónos eső éri el az országot órákon belül: azonnal figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csütörtök délutánra figyelmeztetést adtak az ónos eső miatt. 

Csütörtökön végképp megérkezett a tél, sokan arra ébredhettek, hogy esik a hó és fehérré vált a táj. Délután sem ússzuk meg, sőt még pénteken is sok csapadék lehet az ország több részén. Hullámzó frontrendszer alakítja az időjárásunkat, az ónos eső miatt pedig érdemes figyelni, az utakon fokozott óvatossággal kell közlekedni a napokban.

Csütörtök délután és este is borult marad az ég. A halmazállapot-váltás határa tovább tolódik észak felé, így a havazást - legkésőbb a határnál - mindenhol fagyott eső, ónos eső, végül eső váltja fel, amely továbbra is többfelé várható az országban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése szerint a  déli, délkeleti megyékben megélénkül, a Viharsarokban megerősödik a déli szél. A minimum-hőmérséklet -2 és +7 fok között várható, amely már este beáll, ugyanis éjszaka fokozatosan enyhül az idő. Délutánra azonban még további vészjelzéseket adtak ki, ónos eső miatt az ország több pontjára adtak ki citromságra és narancssárga riasztást. Tartós, több órás ónos eső jöhet, a várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t.


Fotó: OMSZ

Pénteken hasonló idő lesz, mint ma. Borult lesz az ég, az ország nagy részében esni fog az eső. Többfelé kiadós csapadékmennyiség gyűlhet össze, a legtöbb a Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában valószínű. Az éjszaka viszont nem kell tartanunk a mínuszoktól, a déli megyékben nyolc fok körül alakul a hőmérséklet. Az utolsó hétköznapi napunkra is több vészjelzést adtak ki: eső miatt elsőfokú vészjelzés van érvényben az ország középső részén. Ónos eső miatt másodfokú, narancssárga jelzést adtak ki az ország északkeleti részére, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyére. Pénteken 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás