promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Komoly figyelmeztetés robogott be, a meteorológusok nagy veszélyre figyelmeztetnek, ebben az országrészben alaposan megváltozik minden - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárás várható ma, és az elkövetkező napokban.

Rohamléptekkel érkezett meg a tél, az elmúlt napokban pedig igazán változatos időjárásban lehetett részünk. Nagyon sokan meglepődhettek a reggeleken, hiszen felkelve vagy azt tapasztalták, hogy hószállingózásba futottak bele, vagy pedig azt, hogy bizony már fehér a táj. Meglepő lehetett ez sokaknak, hiszen sokszor nagyon éles váltás van az időjárásban, egyszer még süt a nap, majd pár óra múlva minden hirtelen megváltozik. A hó és a havazás is már megszokott az elmúlt napokban, a csapadék pedig szinte mindennapos.

Most azonban más jelenség miatt érkezett figyelmeztetés a meteorológusoktól.

Az északi országrészben ugyanis ónos eső jön majd délután, az esti és az éjszakai órákban, így pedig nagyon vigyázni kell majd. A havazást tehát tartós ónos eső váltja fürgén az északi országrészben, ami alaposan bezavarhat. Az Időkép azt is írja, hogy csütörtökön egy mediterrán ciklon éri el a hazánkat nyugat, délnyugat felől, amely viszont csapadékot is hoz magával, sok helyen pedig kiadós csapadék is várható, miközben rengeteg hó is hullhat, az előrejelzések szerint akár 15 cm is hullhat a hegyekben. A havazásra és a havas esőre pedig elsősorban az északi és az északkeleti tájakon lehet számítani majd Magyarországon.

A hétvége is majd változatosan alakul, akár mínusz 10 fokot is mérhetünk majd vasárnap.

Hogy pontosan mire lehet készülni az elkövetkező napokban? Az OMSZ időjárás-jelentésében térképre vetítve láthattok mindent, hogy tájékozódni tudjatok, a lakóhelyeteken mi várható majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás