promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csapadék, ónos eső tör be az országba, már nincs menekvés - ezekre a területekre adtak ki vészjelzést
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan front éri el hazánkat, hogy napokig esni fog az eső. 

Ismét egy újabb hétbe létünk, a december pedig már a nyakunkon. Egyre hidegebb lesz és egyre többször fordul majd elő, hogy esni kezd a hó, ráadásul az ónos esőt sem ússzuk meg. A mínuszok is jócskán beköszöntenek, úgyhogy ezen a héten sem árt jól felöltözni. 

Szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése szerint az ország nagy részén gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Eger-Békéscsaba vonal széles sávjában havazás, hózápor is kialakulhat. Kora délelőtt a Bakonyban még előfordulhat egy-egy erős széllökés, de a nap második felétől mérséklődik az ismét délire forduló légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű, az északkeleti tájakon lesz a hidegebb. Késő estére többnyire 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

A héten nagyon mozgalmas időnk lehet, csütörtök reggeltől szombat reggelig egy hullámzó front hatására kiadós csapadékra van kilátás, amelynek halmazállapota döntően eső lesz, de az északi vármegyékben hó is eshet. 

Csütörtökön így egyre többfelé várható döntően eső, de az északi, északkeleti tájakon havas eső, havazás is lehet, sőt ónos eső sem kizárt. Nagy területen megerősödik a délnyugati, déli szél, ami estétől északnyugatira, északira fordul. Az ónos eső és a hóesés miatt elsőfokú vészjelzést adtak ki: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyékre. Ezeken a területeken akár 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Péntekre szintén több vármegyére adtak ki figyelmeztetést az eső és az ónos eső miatt is. Gyenge ónos esőre az ország északi részén lehet számítani, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyékben. 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék pedig a déli területeken lehet, köztük Tolna, Zala, Somogy és Baranya vármegyékben. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás