promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Riasztást adtak ki a havazás miatt: jelentős hómennyiséget hoz a ciklon
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kedd hajnalban kiadták a riasztást a havazás miatt.

Változékony lesz hazánk időjárása a következő napokban. Kedden egy ciklon éri el térségünket, amiből mindenhol számíthatunk majd csapadékra: míg az ország döntő részében ez eső formájában fog lehullani, addig az észak-keleti vármegyékben már hóként. Ez délutánra aztán változni fog, ahogy a ciklon elhagy bennünket, a havazás átfordul arrafelé is havas esőbe és esőbe.

Szerdán aztán nyugodt napunk lesz, napos, száraz idővel, de csütörtökön jön a melegfront, ami pénteken fog tetőzni 15 fok körüli hőmérséklettel. Csapadékra csütörtök, péntek, szombat is számítani kell; várhatóan vasárnapra nyugszik meg teljesen az időjárás.

A meteorológusok kedd hajnalban adtak ki riasztást a havazás miatt; két vármegyére érvényes a figyelmeztetés. A riasztás szerint napközben az Északi-középhegység magasabban fekvő részeire és az északi határvidékre szorul vissza a havazás, a hegycsúcsokon és Borsod-Abaúj-Zemplén északi határvidékén néhol 10 cm-t meghaladó mennyiség is összegyűlhet. A középhegység tágabb térségében az eső mellett havas eső is többfelé előfordulhat. A csapadékzóna a szerdára virradó éjszaka fokozatosan elhagyja térségünket.

Továbbá kedd késő estétől Sopron környékén, illetve a Bakonyban 70 km/h-t meghaladó széllökésekre lehet számítani.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint kedden a nap nagyobb részében többnyire borult lesz az ég, és szinte országszerte várható csapadék, döntően eső. Várhatóan északkeleten is fokozatosan szűkül a havazás területi kiterjedése, és ott is egyre több helyen válthat vegyes halmazállapotba (havas eső, fagyott eső, esetleg átmeneti ónos eső), majd esőbe a csapadék - legtovább Észak-Borsodban és az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain havazhat. Délután nyugat felől egyre többfelé válik szakadozottabbá a felhőzet, és szűnik meg a tartós csapadék, ugyanakkor estefelé a Dunántúl fölé záporok sodródhatnak be északnyugati irányból.

Délkeleten reggel, délelőtt néhol erős lökések is kísérhetik a délies irányú szelet, amely napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és késő délután, este, északnyugaton, nyugaton már előfordulhatnak belőle erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, a fagypont körüli csúcsértékekre északkeleten van kilátás. Késő estére többnyire -2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás