promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli változás az időjárásban, 17 fok is lehet ebben az országrészben - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy változásra lehet kilátás a héten az időjárásban a meteorológusok szerint.

Nemcsak az ősz érkezett meg gyorsan, ám de biztos léptekkel, hanem bizony, már a tél rideg előszele is köztünk jár, sőt, nagyon sok országrészben a tegnapi nap folyamán is havazott, és sokan már az új hét kezdetét is úgy élhették meg, hogy bizony a járdát és a tetőket már hó borította, nagyon sok helyen pedig több óráig is havazás volt, így pedig meglehetősen szilárd hóréteg maradt az utcákon. Hófehér volt tehát Magyarország több részén is a hét kezdete, ám most minden ki kérdezgeti, és sűrűn figyeli is, hogy mi jöhet majd ezek után.

De vajon mire számíthatunk majd a hét további napján?

Változatos lesz, az tuti. Kedden egy mediterrán ciklon jön be Magyarországra, nyomában pedig csapadékosabb időjárás jön majd. Északon és északkeleten havazhat például majd, máshol pedig elsősorban eső formájában láthatjuk majd a változást. És hogy napközben milyen csúcshőmérsékletre lehet számítani? A meteorológusok szerint -1 és 8 fok között alakulnak majd a fokok az országban. Szerdán pedig az ország több részén számíthatunk majd több órás napsütésre is.

Mikor jöhet mégis a változás?

Csütörtökre vonatkozóan már azt lehet látni, hogy bizony akár 11 fokot is mérhetünk majd az ország egyes részein, ám péntek lehet a nagy áttörés időszaka.

Miközben már arról is olvasni lehet az Időképen, hogy pénteken nagy változás körvonalazódhat, ugyanis intenzív melegedés jöhet majd Magyarországra, visszatérhet tehát egy kicsit a meleg, és ennek keretében akár 17 fokot is mérhetünk majd egyes országrészekben. Délen 9 és 17 fok között körvonalazódhatnak a csúcsok majd ezen a napon. Máshol pedig 1 és 8 fok között lehet számítani a csúcsokra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás