promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pusztító erejű viharok csapnak le ma az ország nagy részére, brutális mire figyelmeztetnek a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nincs jó hírünk azoknak, akik szabadtéri programot terveztek mára.

Az elmúlt napokban rendkívül változatosan alakult az időjárásunk. Volt hogy kellemes napsütésben volt részünk, de nem kevésszer előfordult az is, hogy eső és viharok nehezítették az életünket, ez a változatosság pedig a mostani hétvégén is megmarad, de nézzük is a pontos előrejelzést!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon a keleti határvidéken továbbra is sok lesz a felhő, és ott gyenge eső, havas eső is előfordulhat. Másutt a többórás napsütést felhőátvonulások zavarják, és helyenként lehet vegyes halmazállapotú záporos csapadék.

Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon és a középső tájakon viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombati időjárásunk azonban egyáltalán nem tűnik eseménymentesnek, sőt a várható erős széllökések miatt szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok. Ma reggel és délelőtt ugyanis a Dunántúlon és a középső országrészben, valamint északkeleten viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Ezeken a területeken napközben a legerősebb széllökések jellemzően 65-80 km/h között alakulnak, de a magasabban fekvő területeken meghaladhatják a 85 km/h-t is. A légmozgás szerencsére késő délutántól veszít az erejéből, estére pedig már nyugodtabb időjárás várható.

Ehhez képest a hét utolsó napján, vasárnap nyugat, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Helyenként előfordul kisebb eső, zápor, északon, északkeleten néhol havas eső, főleg a hegyekben hó is hullhat. Hajnalban a szélvédett tájakon ködfoltok is képződhetnek. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A csúcsérték 4 és 9 fok között alakul, északkeleten 1, 3 fok is lehet.

Ha meg ennél is részletesebben szeretnéd tudni milyen lesz ma és az elkövetkező napokban, akkor tekintsd meg az OMSZ legfrissebb videós időjárás-jelentését is!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás