promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan kikerekedett egy magyar étel láttán az amerikai diákok szeme, nem erre gondoltál volna
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Biztos, hogy nem erre az ételre gondoltál volna, pedig ez az, ami igazi meglepetést rejthet.

Óriási népszerűségnek örvendenek a YouTube-on azok a videók, amelyeken más kultúrákból érkezőkkel kóstoltatnak idegen ételeket, és kíváncsiak arra, hogy mi ül ki az arcukra az ételek ízlelése kapcsán, amikor az először bekerül az ízlelőbimbóik társaságába, nagyon szenzációs videók tudnak készülni egy-egy ilyen kulturális ízlelésről. Itt a hétvége, és ekkor sokkal jobban szeretjük az ételekkel kapcsolatos dolgokat, szóval ez egy tökéletes hétvégi kontent.

A BuzzFeed fiatalokkal, amerikai fiatalokkal kóstoltatott magyar ételeket, válogatott magyar specialitásokat, amelyektől természetesen leesett az álluk a külföldieknek.

De persze rögtön kérdezzük azt (a tényleg nagyon izgalmas kérdést), hogy melyik volt azaz étel, amelyen teljesen meglepődtek, szóhoz sem jutottak, azonnal felszisszentek és meglepetésükben mosoly ült ki az arcukra?

Nos, nem az, amire először gondolnátok. Merthogy valószínűleg a kürtőskalács vagy éppen a Túró Rudi lenne az, amire első körben gondolnátok, de még az is megeshet, hogy a hurkára gondoltok első körben, hiszen általában ezek az ételek szoktak hatalmas meglepetést okozni a Magyarországra tévedőknek. A videóban két olyan rész van, amit ugye a YouTube videónézőjében úgy látunk, hogy ide tekertek a legtöbbször a nézők, ezt a pár másodpercet nézték meg legtöbben.

Az egyik a paprikás csirke, a másik pedig a szilvás gombóc, nos, utóbbinál éri őket a legnagyobb meglepetés, hiszen megnyitva a gombócot, találkoznak a szilvákkal. Amúgy a magyar konyha tésztából készült gombócai részben az osztrák gasztronómiából származnak, ám nehéz magyarabb ételt mondani a finom szilvás gombócnál. 

Íme így reagálnak az amerikaiak a rengeteg magyar ételre, amelyeket aztán meg is kóstolnak:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás