promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a mindent elsöprő szélvihar és a havas eső: ezekre a területekre adta ki figyelmeztetést a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia /Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ismét eshet a hó a hétvégén, marad velünk a borús, igazi őszi idő. 

Igazi őszi, borús időnk volt a héten és úgy tűnik ez a hét végéig kitart. A hétvégén is lehet eső és nagy széllökés, ráadásul még vészjelzést is kiadtak, annyira ítéletidővé fokozódhat az időjárás.

Csütörtökön reggel, kora délelőtt még előfordulhatnak párás, ködös tájak, majd többnyire gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel, északkeleten elvétve záporokkal. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint késő délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon, valamint az északi területeken helyenként előfordulhat eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken erősen felhős vagy borult idő várható, az ország több részén lesz eső, zápor. Estétől a Dunántúl magasabban fekvő részein akár halmazállapotot is válthat a csapadék, sőt néhol az ég is megdörrenhet. A délelőtt kissé élénkülő délies szél délutántól egyre többfelé északnyugatira fordul és megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódhat. Péntekre vészjelzést is kiadtak épp emiatt, a széllökések miatt, az ország nyugati oldalán a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Milyen idő lesz a hétvégén? 

Ezen a héten nem érdemes szabadtéri programot, kirándulást szervezni, ugyanis azt könnyen elmoshatja az eső. Szombaton több-kevesebb napsütés lehet, de keleten felhősebb idő valószínű. A hegyekben havas eső, hózápor is lehet, csak úgy, mint az előző hétvégén, amikor leesett az első hó Magyarországon. Széllökések miatt szombaton is aggódhatunk, elsőfokú vészjelzést adtak ki jó néhány megyére. Vasárnap délutánra is befelhősödik az ég, habár számottevő csapadék nem, de elvétve előfordulhat eső, zápor. Hajnalban már megérkeznek a durva mínuszok: -7, +1 fokokat mérhetünk majd. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás