promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyot zuhan a hőmérséklet, ezen a napon érkeznek a hideg mínuszok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Élvezzük ki a napsütést és az átlagosnál melegebb időjárást, mert a hét közepén már jönnek a hidegebb éjszakák.

Az ilyenkor megszokotthoz képest sokkal melegebb időjárásban lehetett részünk eddig, bár akadt olyan országrész is, ahol havazott. A mai nap folyamán dél-nyugaton akár 19, 20 fokra is felszökhet a hőmérséklet, csütörtöktől kezdve azonban nagy változás érkezik, és az éjszakai órákban sok helyen ismét mínusz fokokat mérhetünk.

Hogyan alakul az időjárás a következő napokban?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedden az ég döntően erősen felhős marad, időszakos szakadozásokkal. A nap folyamán több helyen várható időszakos eső és zápor, de nagyobb területen is előfordulhat hosszabb csapadékszünet. A délnyugati és nyugati szél élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 16 fok között lesz, de a Dél-Dunántúlon enyhébb hőmérséklet is előfordulhat. Késő estére a levegő hűlni kezd, és 7 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedd este az ég túlnyomó részén borult lesz, és számos helyen várható eső, záporeső, néhol akár zivatar is kialakulhat. A déli és délnyugati határvidéken kiadós csapadék is lehet. Az éjszaka folyamán északnyugat felől kezd elszakadozni a felhőzet, és a csapadékintenzitás is fokozatosan csökken. A szélcsendes területeken a levegő párássá válik, és helyenként köd is kialakulhat. A nyugati és délnyugati szél időnként megélénkül. Az éjszaka legalacsonyabb hőmérséklete várhatóan 3 és 10 fok között lesz.

Szerdán északnyugat felől folytatódik a felhőzet szakadozása, és várhatók felhőátvonulások, amelyekkel együtt többórás napsütés is kialakulhat. A csapadékhajlam tovább csökken, bár később záporok még kialakulhatnak. A nyugati és északnyugati szél sok helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 11 és 17 fok között lesz.Mikor jönnek a mínuszok?

Mikor jönnek a mínuszok?

Csütörtökön a változóan felhős időben több-kevesebb napsütés várható, helyenként esővel és záporral. Hajnalban ködfoltok is kialakulhatnak. A nyugati és délnyugati szél időnként élénk lökésekkel kísért. Az éjszaka legalacsonyabb hőmérséklete -2 és +6 fok között lesz, míg a kora délutáni hőmérséklet várhatóan 8 és 15 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és szórványos esőre, záporra lehet számítani. Az északnyugati és északi szél több helyen megélénkül. Az éjszaka legalacsonyabb hőmérséklete -3 és +5 fok között várható, a szélvédett északkeleti és nyugati részeken lehet fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás