promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális mennyiségű csapadék zúdul le holnap az ország nagy részére, komoly figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

 

A mai napunk időjárása még nem lesz eseménymentes, a meteorológusok hajnalban újabb figyelmeztetést adtak ki viharos széllökés miatt, csütörtökre azonban némi változásra számíthatunk, már ami a csapadékot illeti és nem feltétlen jó irányba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerda délutántól a felhőátvonulások mellett többórás napsütés várható, kisebb körzetekben lehet csak huzamosabb ideig erősen felhős idő. Néhol azonban záporeső előfordulhat. Éjjelre csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kiderül az ég, foltokban azonban párásság, köd előfordulhat.

Ezek azonban csütörtökön mindenütt megszűnnek, gyengén vagy közepesen felhős felhős idő valószínű elvétve záporokkal. Holnap ugyanakkor késő délután, estefelé nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már nagyobb területen fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szél ma többfelé lesz erős, a Dunántúlon és a főváros térségében viharos, és csak éjszakára mérséklődik a légmozgás.

Szerda éjjel a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1, 6 fok között, a szélcsendes tájakon kevéssel 0 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön már 9 és 14 fok között valószínű.

A várható északnyugati szelet egyébként elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb térségében kísérhetik viharos lökések, melyek közül a legerősebbek meghaladhatják a 70, a hegyekben 80 km/h-t is, így nem nem árt vigyázni ha épp kirándulásra adjuk a fejünket.

Ehhez képest péntekre sem változik jelentősen az időjárásunk, sok lesz a felhő fölöttünk és többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A magasabb hegycsúcsokon estétől vegyes halmazállapotú csapadék sem kizárt. Mérsékelt, több helyen élénk lesz a délies szél, délutántól pedig megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél a Dunántúlon. A csúcshőmérséklet 7 és 13 fok között alakulhat.

Az OMSZ friss videójából pedig még ennél is többet megtudhatunk a várható időjárásról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás