promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajnali figyelmeztetés az időjárás miatt: hatalmas erővel söpör végig, hat vármegyében él a riasztás
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hajnalban módosították az időjárási figyelmeztetést.

Lassan elvonul a hullámzó frontrendszer, nemsokára a hátoldalára fogunk kerülni, és megnyugszik a légkör. Csütörtökön már nem is lesz csapadék, szerdán azonban még nem lesz eseménymentes napunk, ugyanis a meteorológusok hajnalban újabb figyelmeztetést adtak ki viharos széllökés miatt.

A hat vármegyében érvényes riasztás szerint az északnyugati szél reggel, délelőtt egyre többfelé erőre kap. Viharos lökések leginkább az Észak-Dunántúlon, a Dunakanyar tágabb térségében és a főváros környezetében fordulhatnak elő - köztük a legerősebbek a hegyekben, valamint a gomolyfelhők környezetében meghaladhatják a 70-80, néhol akár a 85 km/h-t is. A légmozgás estétől kezd lassan veszíteni erejéből, de csütörtökre virradó éjjel sem áll le teljesen.


(Fotó: OMSZ)

Az országos, szerdai időjárás-előrejelzés szerint északnyugat felől tovább csökken a felhőzet és a csapadékhajlam is. Reggel, délelőtt még lehetnek felhősebb körzetek, de napközben a felhőátvonulások mellett már többórás napsütés várható néhol záporral. A szél nagy területen északnyugatira fordul, megerősödik, több helyen viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás