promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatér-e a jó idő, tették fel a költői kérdést a meteorológusok, majd meg is válaszolták azt - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A válasz röviden az, hogy igen. Hogy mikor, és mennyi időre, az már egy másik kérdés.

Eső, zápor, zivatar, az ősz nem viccel, ha csapadékról van szó, az elmúlt napokban pedig bőségesen kijutott ezekből az ország legtöbb területén, sőt a Kékestetőn még havazott is. A hétvége második felében főleg az ország észak-keleti részében számíthatunk további csapadékra, de máskülönben igazi napsütéses, kirándulós időre van kilátás.

Milyen lesz az időjárás a mai nap folyamán?

Vasárnap estig az ország délnyugati részén derült, napos idő várható - olvasható az Országos Meterológiai Szolgálat jelentésében. Az északkeleti területeken fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék, bár déli órákig eső és zápor előfordulhat. Naplemente után nyugat, délnyugat felől vastagabb felhősávok érkeznek. A nyugati szelet délelőtt erős széllökések kísérhetik, majd mérséklődik, délnyugatira, délire fordul a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között lesz. Késő este -1 és +7 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

Vasárnap estétől hétfő reggelig nyugat felől vastagabb felhősávok érkeznek, így az ég közepesen vagy erősen felhős lesz. Párássá válik a levegő, és köd is kialakulhat. Néhol gyenge eső előfordulhat, különösen a ködös tájakon, ahol szitálás is lehet. A délies szél mérsékelt marad. Az éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között lesz, de fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Milyen lesz az idő a hét elején?

Hétfőn közepesen vagy erősen felhős idő várható, és tartósan ködös, borongós tájak is kialakulhatnak. Főként északon és északkeleten esőre is számítani lehet. A délnyugati szél helyenként megélénkülhet. Kora délután általában 8 és 13 fok közötti hőmérséklet várható, de északkeleten hűvösebb is lehet.

Kedden általában erősen felhős időre kell számítanunk, de néhány helyen többórás napsütés is előfordulhat. Szórványos eső, záporeső és egy-egy zivatar is kialakulhat. A nyugati és délnyugati szél több helyen megerősödhet. A hőmérséklet reggel 5 és 11 fok között alakul, míg kora délután 12 és 17 fok között várható.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás