promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bud Spencer halála előtt is a magyarokra gondolt: ezt tette nemzetünkért a kedvenc színészünk
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bud Spencer mindig nagy adakozó hírében állt, nagylelkűen járt el akkor is, mikor a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet lehetett támogatni.

Bud Spencer szívében rendkívüli helyet foglaltak el a magyarok, az olasz olimpikon és filmsztár teljes mértékben tisztában volt vele, hogy a vasfüggönynek ezen az oldalán mekkora rajongás és tisztelet övezi a filmes munkásságát. Egy alkalommal a magyar nyelvet is kiemelte, mert ez egy nagyon bonyolult és összetett nyelv, ami nem hasonlítható semmi máshoz, amit valaha hallott.

Carlo Pedersolit halála után is elképesztő szeretet övezi kis hazánkban, nem telik el úgy délután, hogy valamelyik csatornán ne lehetne elcsípni egy Piedone vagy egy Terence Hill/Bud Spencer filmet. Ez azért is lehet így, mert ezek a filmek mindig jókedvvel töltik el az egyszeri nézőt, a történetek olyan felhőtlenek és könnyen befogadhatóak, hogy tulajdonképpen akár a film közepén is be tudunk csatlakozni.

Rövid idő után össze is rakjuk a történetet, miközben jól mulatunk a karaktereken, mert ezek a filmek leginkább azért tudnak ilyen jól működni még ma is, mert Bud Spencer egy szerethető, biztonságot árasztó karakter. Pedersoli a saját elmondása szerint sem ütött meg senkit életében, mélyen hívő életet élt, és a filmjeiben látott taslik is inkább a humorosak, semmint erőszakosak.

Nem sokkal Bud Spencer halála előtt történt, hogy a köztelevízió meghirdette a Jónak lenni jó! elnevezésű kampányát, melynek keretében minden évben kiválasztottak egy szervezetet, amit ezen keresztül lehetett támogatni felajánlások, licitre bocsátott értékes tárgyak formájában.

2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet lehetett támogatni, a kampány jelenleg is működik, ebben az évben a közmédia a Semmelweis Egyetem Alapítvány számára szervezi a gyűjtést.

Bud Spencer is a felajánlók között volt, ő az 1976-os Zsoldoskatona című filmjében viselt eredeti csuklóvédőket ajánlotta fel, ennek kapcsán a televízió exklúzív interjút is készített vele. A televíziós adást itt tudjátok megnézni:

 

A színész ekkor 85 éves volt, és római otthonában fogadta a stábot, majd érdekes nosztalgiázásba kezd, a szakáll nélküli éveiről mi is írtunk korábban. A csuklóvédők 200 ezer forintos licitről indultak, végül 400 ezer forintot fizetett érte egy szerencsés relikvagyűjtő, aki a csuklóvédők mellett egy eredetiséget igazoló angol nyelvű igazolást is kapott, Bud Spencer aláírásával.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás