promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi ítéletidőre figyelmeztetnek a meteorológusok: brutális viharok csapnak le ma ezekben a vármegyékben
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hat vármegyére adtak ki riasztást a meteorológusok a várható záporok és a köd miatt.​

Az elmúlt napokban igazi őszies időjárás volt jellemző hazánkban, esővel, záporokkal, széllel, néha előbukkanó napsütéssel, és ez a mai napon sem lesz másképp a legfrissebb előrejelzések szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése szerint ugyanis a mai napon az éjszaka első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd hajnaltájt egyre inkább vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet nyugat, északnyugat felől. A szélvédett részeken pára, illetve köd is képződhet, amely főként északon, északkeleten lehet sűrűbb, tartósabb.

Kezdetben többfelé kell esőre, záporra, helyenként zivatarra számítani, majd reggelre kelet, északkelet felé tolódik a csapadék nagyja. A szél északnyugatira, nyugatira fordul, a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre érzékeny részeken lehet ennél hűvösebb is.

A várható zivatarok és köd miatt hat vármegyére adtak ki elsőfokú, citromsárga riasztást a meteorológusok. Ezek pedig a következők: Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves Komárom-Esztergom és Nógrád vármegyék.

Ezzel szemben a jelenlegi adatok szerint szerdán már az éjszaka első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd hajnaltájt egyre inkább vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet nyugat, északnyugat felől. A szélvédett részeken pára, illetve köd is képződhet, amely főként északon, északkeleten lehet sűrűbb, tartósabb. Kezdetben többfelé kell esőre, záporra, helyenként zivatarra számítani, majd reggelre kelet, északkelet felé tolódik a csapadék nagyja. A szél északnyugatira, nyugatira fordul, a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre érzékeny részeken lehet ennél hűvösebb is.

Az esti óráktól az ország északi felében megjelenő záporok mellett egy-egy zivatar is kialakulhat. Az elmúlt éjszaka folyamán az északi megyékben képződött sűrű köd a legtöbb helyen napközben feloszlik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás