promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a vihar és a hatalmas szél: erre a területre adták ki a figyelmeztetést a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Milyen idő lesz a hétvégén és a következő héten? Itt a válasz!

Pénteken ítéletidő tarolta le az országot, szinte az egész nap csak esett az eső. Az otthonunkat sem volt érdemes elhagyni, na de mi a helyzet a szombattal és a vasárnappal, vagyis a hétvégével? Szervezzünk őszi kirándulást?

Szombaton késő délelőttig többnyire erős felhős vagy borult lesz az ég, és elszórtan alakulhat ki eső, zápor. Kisebb körzetekben kevesebb is lehet a felhő, illetve vékony lesz a felhőtakaró. Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás jelentése szerint leginkább a keleti tájakon lehet esős idő. A hőmérséklet délután 11, 17, késő este 5, 11 fok között valószínű.

Vasárnap visszatér a rossz idő az előrejelzés szerintv, erősen felhős vagy borult lesz az ég. A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik erős, néhol viharos lökések. A minimum-hőmérséklet általában 6, 11 fok között alakul, de északkeleten 3, 6 fokot is mérhetnek. Kora délután 10, 19 fok várható, a déli határnál lesz a legmelegebb.A hét utolsó napjára pedig még elsőfokú vészjelzést is kiadtak: zivatar miatt két vármegyét kivéve (Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg) az egész országban elsőfokú vészjelzés van érvényben. Széllökés miatt négy vármegyét figyelmeztetnek: Veszprém, Somogy, Csongrád-Csanád, Békés vármegyét. Ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Mire kell számítanunk a jövő héten? 

A hét eleji napokon reggelete párás, ködös időjárásra kell számítani, és egész héten előfordulhatnak majd záporok, zivatarok. A hétfő még napos lehet, majd kedden újra megjelennek a borús felhők. A napi maximum hőmérséklet 17-18 fok körül alakul majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás