promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sorra adják ki a vészjelzést a meteorológusok erre a területre: szédületes időjárással indít a hétvége
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pénteken egyáltalán nem lehet szép napunk, még a lakást sem érdemes elhagyni. 

Megérkezett hazánkba az ítéletidő, péntek reggel pedig sokan arra ébredhettek, hogy zuhog az eső és hideg van. A hétvégén pedig már nem is számírhatunk jobbra, végérvényesen beköszönött az ősz, a 20 fok feletti hőmérsékletnek pedig egy ideig búcsút kell mondanunk az időjárás előrejelzés szerint. 

Pénteken borult lesz az ég, újabb hidegfront köszönt be hazánkba és délutánig sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is. Több helyen nagyobb mennyiség hullhat, a felhőzet pedig csak a délutáni órákban kezd el szakadozni, csökkenni. Sokfelé erős, viharos lesz a délies szél, délutántól már veszít erejéből a légmozgás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vészjelzést is kiadott a cudar időjárás miatt: elsőfokú vészjelzés van érvényben két vármegye kivételével az egész országban a zivatarok miatt. A széllökések miatt is kiadtak elsőfokú vészjelzést, leginkább az északi és a déli megyékben, Csongrád-Csanád és Békés vármegyékben pedig másodfokú jelzés van érvényben. Ezen a két helyen várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

Milyen időnk lesz a hétvégén? 

Az időjárás jelentés szerint szombaton a köd után az ország döntő részén napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol valószínű kisebb eső, zápor. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, estétől az Észak-Dunántúlon megerősödik, Sopronnál viharossá fokozódik. Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap második felében nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. Sokfelé les eső, zápor, zivatarok is kialakulhatnak. A hét utolsó napján pedig egy újabb hidegfront éri el a hazánkat, majd hétfőn is van esély a zivatarok kialakulására. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás