promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Száraz halottak napját reméltünk, helyette erre kell készülni a meterológusok szerint - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elkövetkező napokban ilyen változás jöhet az időjárásban. Csütörtökön még nyugodtan menjünk ki a temetőbe, de utána készülni kell a csapadékosabb időjárásra.​

Beköszöntött az igazi ősz, ennek megfelelően kicsit szeszélyesebb lett az időjárás, egymást kergették a malege és a hidegfrontok, hol kisütött a nap, hol eleredt az eső, miközban hol pólóra vetkőztünk, hol kabátot húztunk. Csütörtökön még nyugodt lesz a napunk, nyugodtan kinézhetünk a temetőkbe gyertyát gyújtani, ezt követően azonban még két hidegfront is eléri hazánkat ezen a héten.

Milyen lesz az időjárás csütörtökön?

Arra kell készülni, hogy kezdetben a felhős területeken is felszakadozik a felhőzet, és széles körben kisüt a nap az ország nagy részén, bár az északkeleti völgyekben továbbra is tartós lehet a felhős idő. Délutántól nyugat felől ismét felhősödés kezdődik. Reggel helyenként előfordulhat kisebb eső, de a nap nagy részében nem valószínű csapadék. Estétől viszont ismét növekszik az eső és a zápor esélye, elsősorban az északi országrészben.

A déli és délkeleti szél az Észak- és Nyugat-Dunántúlon erősödik meg, néhol viharossá fokozódik, de ez még nem ért meg egy vészjelzést az Országos Meterológiai Szolgálat jelenlegi tájékoztatása szerint. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 21 fok között lesz, de az északi szélcsendes völgyekben hűvösebb is lehet akár.

Mire kell készülni holnap?

Egy hullámzó front vastag felhőzetet hoz magával, amely kelet felé vonul majd. Kora délelőttig a Tiszántúlon lehet a legtöbb napsütés, majd napközben nyugat felől egyre többfelé felhősödik az ég. Sok helyen várható eső, zápor, néhol zivatar, és helyenként akár jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat az OMSZ időjárás-jelentése szerint. A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél erős, helyenként viharos lökésekkel kísérheti a napot. A hajnali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között fog mozogni, de északkeleten lehet hidegebb is. A nappali csúcsérték várhatóan 13 és 21 fok között lesz, keleten lesz melegebb.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás