promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különös hidegfront éri el az országot Halloween napján, érdemes felkészülni arra, amit magával hoz - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre számíthatsz majd október 31-én.

Ez a hét nagyon különleges, hiszen ezen a héten emlékezünk a halottakról, most van a halottak napja, mindenszentek és bizony az ír-kelta hagyomány, a Halloween is, amely egyre jobban elterjed Magyarországon is. Kevesen tudják, hogy ezek az emléknapok, hogy jönnek egymás után, a sorrend úgy néz ki, hogy október 31-én van Halloween, november elsején van mindenszentek, és november 2-án van halottak napja. Az emberek ilyenkor kimennek a temetőbe, hogy elhelyezzék az emlékezés mécseseit is, így pedig nagyon sokan figyelik azt, hogy milyen időjárás lesz ezeken a napokon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből megtudhatjuk, hogy október 31-én, kedden egy nyárias hidegfront éri el a hazánkat, amely meglehetősen nyárias lesz azért. Az eső mellett zivatarok is kialakulnak majd a hidegfront mentén. Helyenként pedig heves zivatarokra is van kilátás az országban, ahol nagy mennyiségű csapadék is leeshet, így megéri tehát tájékozódni az időjárást tekintve. Sok lesz a felhő, és sok felé lesz tehát csapadék ezen a napon az előrejelzések szerint. A Facebook-on sok kommentelő nevezte különösnek ezt a hidegfrontot, hiszen sok helyen az országban így is 20 fok felett lesz a hőmérséklet.

A heves zivatarokra pedig a legnagyobb esély a déli és délnyugati országrészben van.

Az OMSZ térképes-videós előrejelzésében pedig térképre vetítve is láthatjátok az időt, hogy milyen időjárás vár majd ránk az elkövetkező napokban, az ország egyes részein hány fokokra lehet majd számítani. Az emléknapok miatt pedig érdemes tehát már időben tájékozódni, hogy alakul az ég felettünk, a videóból pedig kiderülhet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás