promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Élvezzük ki a jó időt, mert közeledik a hidegfront, alig maradt már hátra idő - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profilmedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az időjárás az elkövetkező napokban, erre kell készülni.

Ma egy órával többet alhattunk, a hajnali órákban átléptünka téli időszámításba. A hétvége második napján is folytatódik a kellemes, kora tavaszi időjárás. A reggeli órákban több helyen számolni kell sűrű köddel, négy vármegyében riasztást is kiadott az OMSZ (Pest-, Borsod-Abaúj-Zemlén-, Heves-, és Nógrád vármegye), de nap további része tökéletesen alkalmas lesz az őszi kirándulások, túrák megtételére. Hétfőn még jobb idő elé nézünk, kedd délután azonban várhatóan újabb hidegfront érkezik hazánkba.

Milyen időre kell számítani a napi napon?

Az Országos Meterológiai Szolgálat jelentése szerint a szombaton tapasztalt rétegfelhők fokozatosan szétszóródnak, ami sokat javítja a látási viszonyokat. Az Északi-középhegység környékén azonban továbbra is tartós köd és felhőzet maradhat, míg máshol általában napos és fátyolfelhős idő lesz. A rétegfelhők alatt helyenként előfordulhat szitálás. A déli szél nagy területeken élénk lesz, a Dunántúlon pedig erős, sőt viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 23 fok között lesz, de a tartósan felhős területeken hűvösebb lehet.

Milyen lesz az idő a későbbiekben?

Hétfőn többnyire napos időre számíthatunk, kevés fátyolfelhővel. Azonban nyugaton és az északi határvidéken lehetnek felhősebb területek, és ott kisebb eső vagy zápor is előfordulhat. A déli, délnyugati szél nagy területeken élénkül, különösen az Észak-Dunántúlon erős, viharos lökésekkel. Az éjszakai minimum hőmérséklet általában 11 és 16 fok között lesz, de szélvédett területeken ennél alacsonyabb is lehet. A nappali hőmérséklet többnyire 19 és 24 fok között lesz, bár északkeleten enyhébb hűvösségre számíthatunk.

A keddi nap hidegfront érkezik hazánk felé, általában felhős idő lesz, de időnként napos periódusok is előfordulnak. Kisebb eső vagy zápor kialakulhat, különösen reggel, majd délutánra többfelé záporok és zivatarok is várhatók. A déli szél kezdetben, majd az északnyugatira fordulva sokfelé élénk, erős lökésekkel kísérheti. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hajnali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a kevésbé felhős északkeleti területeken ennél hűvösebb is lehet. Délután általában 18 és 23 fok között melegszik fel a levegő, de a tartósan felhős területeken ezek a maximumok pár fokkal alacsonyabbak lehetnek.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás