promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A meteorológusok módosították a vészjelzést, hamarabb lecsap a hidegfront mint vártuk - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profilmedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két hidegfront között vagyunk, érdemes esernyővel készülni. Ilyen lesz az időjárás, erre kell készülni.

Tovább folytatódik az őszies időjárás, a meterológusok előrejelzése szerint alig hogy elhagyta a térséget a hidegfront, máris itt a következő, ami pénteken fog megérkezni, és kiadós esőhöz, záporokhoz fog vezetni, ami bizonyos helyeken akár 30 mm-nyi csapadékot is jelenthet. Az előzetes várakozásokhoz képest azonban már ma este citromsárga veszélyjelzést adtak ki az ország dél-nyugati részére, Tolna, Baranya, és Somogy vármegyékre, ezekben a térségekben már ma is szükségünk lehet egy jó gumicsizmára, de a valódi fenyegetést inkább a villámlások jelentjetik.

 

Hogyan alakul az időjárás csütörtökön?

Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzése alapján erősen felhős lesz az égbolt, de napközben várható néhány órás napsütés is, bár nem állandóan. Szórványos eső, zápor előfordulhat, főként a déli megyékben, különösen a Dél-Dunántúlon, néhol akár zivatar is kialakulhat. Estétől nyugat felől vastagszik a felhőzet, és késő este egyre terjed ki a tartós eső. A délire forduló szél élénk vagy erős lökésekkel kísérheti. A nappali hőmérséklet várhatóan 16 és 23 fok között lesz, míg késő este 10 és 17 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

Csütörtök este az égbolt teljesen beborul, és a tartós eső terjed ki az ország szinte minden területén, különösen reggelre. Az éjfél után a Dunántúlon megerősödik a déli szél. Az éjszakai hőmérséklet általában 12 és 16 fok közötti lesz.

Kell-e esernyővel készülni pénteken?

Pénteken továbbra is borult időre számíthatunk, de a nap második felében nyugat felől enyhül a helyzet, és csökken a felhőzet. Országszerte tartós eső várható, sokfelé jelentős mennyiségű csapadékval, és néhány beágyazódott zivatarral, tehát tanácsos lesz magunknál tartani egy esernyőt. A hőmérséklet várhatóan nagyrészt 14 és 22 fok között lesz, délen valamivel melegebb, míg az északi határ mentén kissé hűvösebb lehet. A csapadékzóna a nap második felében keletebbre húzódik, majd este és éjjel elhagyja hazánkat. A déli és délnyugati szél időszakosan nyugatira, északnyugatira fordul, és sok helyen viharossá fokozódik dél óráktól kezdve.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás