promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási zuhé szakad a nyakunkba: pórul járhatsz ma ha nem figyelsz a meteorológusokra
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre kell ma mindenképpen felkészülni, ha nem akarunk kellemetlen meglepetést.

Az október eddig kegyes volt hozzánk, ritkán látott arcát mutatta. Szinte nyáriasnak mondható idő volt, sorra dőltek meg országszerte a melegrekordok. A mai nap melegrekordokra nem kell számítani, de nagyfokú lehűlésre sem: a délelőtti csúcshőmérséklet országszerte 14 és 17 fok között alakul.

A Mecsek térségében, az Északi-középhegység környékén, és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében viharfelhők takarhatják el az eget, csapadékra is lehet számítani, Dunántúlon kisebb zivatarok is előfordulhatnak. A hőmérséklet délutánra akár 23 fokig is felemelkedik bizonyos területen, legtöbb napsütésre a Dél-Alföldön lehet számítani.

A szélirányokat tekintve a reggel még nyugati irányú szél délutánra déli, délnyugati irányúra fordul, és a keleti térségekben a széllökések megerősödése várható. Késő estére és éjszakára 9 és 14 fok közé hűl le a levegő, változó intenzitású szórványos záporok, zivatarok lesznek tapasztalhatók országszerte.

A havi kirándulási adagunkat tehát nem érdemes a mai napra időzíteni, ha tehetjük, akkor mindenképpen legyen nálunk esernyő már a kora reggeli óráktól kezdve, de fontos, hogy az esős napban is megtaláljuk a szépséget: fantasztikus lehet például egy bögre kellemes teával és egy jó filmmel bekuckózni a szürkés időben a szobánkba. Arra készljünk, hogy a reggel kifejezetten szürkén és hűvösen indul, ha mindenképp muszáj mennünk valahova, akkor elengedhetetle a meleg ruháhat.

Az aktuális időjárásról a videóra kattintva tudhatsz meg még többet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás